Bartınlı HIV hastasının yürüyüşü sürüyor

Halil Ekerbiçer, HIV bulaşması nedeniyle kendisine iş verilmemesini protesto etmek amacıyla 4 gün önce Bartın'dan Yunanistan'a başlattığı yürüyüş kapsamında Mengen'e ulaştı.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 08:27
Abone Ol google-news

Güney Afrika'da çalıştığı dönemde HIV bulaşması üzerine Türkiye'ye dönen elektronik teknikeri Halil Ekerbiçer, kendisine iş verilmemesini protesto etmek amacıyla 4 gün önce Bartın'dan Yunanistan'a başlattığı yürüyüş kapsamında Bolu'nun Mengen ilçesine ulaştı. 

Ekerbiçer,  HIV virüsüne Güney Afrika'da çalışırken 1996 yılında yakalandığını, 2008 yılında da Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.

Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydeden Ekerbiçer, sesini duyurabilmek için Yunanistan'a yürüyüş başlattığını ifade etti.

Sosyal güvencesi olmadığı için oğlunun sosyal güvencesinden yararlandığını belirten Ekerbiçer, ''İstediğim, ülkemin bana sahip çıkması, sağlık güvencesi altına alması'' dedi.

''Yetkililerin toplumumuzda çok yüksek bulaşıcılık riski olan bir hastayı ve hastalığı takip etmelerini istiyorum'' diyen Ekerbiçer, sağlık ve işsizlik sorununa çözüm bulunması için yollarda olduğunu bildirdi.

Ekerbiçer, sonuç alıncaya kadar yürüyüşe devam edeceğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler