Mübarek, askeri hastaneye sevk ediliyor

Mısır'da devrik lider Hüsnü Mübarek'in Tura Hapishane Hastanesi'nden askeri hastaneye nakledilmesi konusunun, Yüksek Askeri Konsey, İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcısı arasında gerginliğe neden olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 20:02
Abone Ol google-news

AA muhabirinin "güvenilir kaynaklardan" aldığı bilgiye göre, Yüksek Askeri Konsey, İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı, devrik lider Mübarek'in sağlık durumundan dolayı nakil kararının alınmasını birbirlerinden bekledi. 

Başsavcılık, Mübarek'in başka bir hastaneye nakil kararının İçişleri Bakanı'na ait olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise Tarda Hapishanesi'ndeki olağanüstü hali kaldırdı ve hapishanede tam teşekküllü bir ambulans hazırladı.

Kaynaklar, naklin dün gerçekleşmesinin kararlaştırıldığını ancak ''yukarıdan gelen bir emirle'', Mübarek ve 2 oğlu ile İçişleri Bakanı ve 6 yardımcısının davasından çıkan ''hafifletilmiş'' kararları protesto etmek için yarın yapılacak ve ''Milyonluk Gösteri'' adı verilen eylemin sonuçlarının beklenmesine karar verildiğini belirtti.

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, Mübarek'in sağlık durumu halen ciddiyetini koruyor.

Doktor kabul etmeyen Mübarek'in, sadece oğlu Cemal ile görüştüğü bildiriliyor.

Sağlık durumu 5 Haziran Salı günü eşi Suzan Mübarek ve diğer yakınlarının kendisini ziyarete gelmesinin ardından kötüleşen Mübarek'in yanına oğlu Cemal'in nakledildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler