Harbiye'de sevgi konuşulacak

Koşulsuz Sevgiye giden yol bu hafta sonu birey ve insanlık adına değişik açılardan ele alınacak.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 15:58
Abone Ol google-news

9 – 10 Haziran’da Harbiye Askeri Müzesindeki zirveye kutsal metinler, astroloji ve bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken Türkiye’nin önde gelen birçok  ismi konuşmacı olarak katılacak.

Kişilerin içsel yolculuklarındaki arayışları birbirinden farklı olsa da tüm yaklaşım, öğreti ve aktarılanların ortak dilinin sevgi olduğu sonucundan hareket ederek bu zirvenin düzenlendiğini belirten Tiyatro ve Sahne Sanatçısı Betül Arım konuşmacı olarak katılacağı Zirve ile ilgili sorulara şu yanıtları verdi;

1.Kalbin Uyanışı Zirvesi’nin düzenlenme amacı nedir?

Bildiklerimizi aktarmak, bilmediklerimizi öğrenmek ve bireysel realitede bir bilinç açılımı, farkındalık yaratmak amacıyla bu zirveyi düzenledik.

Bu zirvede korkularımızdan nasıl arınacağımızı, hayatımızın her alanını sevgiyle yaşamanın önemini Türkiye’nin önde gelen isimlerinin gerçekleştireceği paneller aracılığıyla katılımcılara aktarmayı hedefliyoruz.

2.Zirve hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Bildiğiniz gibi günümüzde birçok kişi farkındalıklarını artırmak için birbirinden farklı ekollere ilgi duyuyor. Kimi enerji, yoga, meditasyon çalışmalarına eğilirken kimisi yıldızların, gezegenlerin dünyamız ve kişiler üzerindeki etkilerine kimisi ise kutsal metinlere ya da bilimsel bakış açısıyla manyetik alanların insanlık ve yerküre üzerindeki etkilerine merak salıyor. Ben bu arayışların hepsini kendini tanıma bir başka deyişle kişilerin iç dünyalarına yaptığı farkındalık, anlama, anlamlandırma yolculukları olarak tanımlıyorum.

Kalbin Uyanışı Zirvesi’nde de aslında ulaşmak istediğimiz kişilerin içsel yolculuklarındaki arayışları birbirinden farklı olsa da tüm yaklaşım, öğreti ve aktarılanların ortak dilinin SEVGİ olduğu gerçeği. Bu zirve kişilerin farkındalıklarını artırmak, korkularımızdan arınmak ve hayatımızın her alanını sevgiyle yaşamanın önemini öğreneceğimiz bir buluşma olması amacıyla düzenleniyor.

Zirvenin ilk günü; Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın sunumuyla başlayacak. Prof. Ercan, dönüşüm başlığı ile insanın varoluşundan beri devinimi ve yer küre hareketlerinin 2012 ve sonrasındaki etkilerinden bahsedecek. Meditasyon ve Özarkındalık Yöntemi ile Kişisel Evrim konusunda katılımcılara bilgi verecek olan Yogesh Sharda; kendi zihnimizin ve düşüncelerimizin  gücünü keşfetmek ve bunu kendimizi ve dolayısı ile dünyayı  iyileştirmek için kullanmak, bizim neslimizin tam önünde duran zorluk ve fırsatları aktaracağı sunumunu; yaptıracağı kısa meditasyon ile tamamlayacak.

Herkesin yakından tanıdığı Dr. İnci Erkin ‘’ Enerji, Duygusal ve Fizik Bedenin Konuşuyor, Dinliyor musun? ‘’ başlığı altında ENERJI BEDEN-DUYGUSAL BEDEN ve FIZIK BEDEN hakkında uygulamalı ve etkili bir söyleşi gerçekleştirecek.

Yaşamda farkındalığın, realitenin yükselmesi için acaba kişisel gelişimde ruhsal yaşam şablonları var mıdır? konularını Yurdaay Onaran ve Şevki Can birlikte gerçekleştirecekleri oturumda aktaracaklar. Bu sunumda Koşulsuz Sevgi, düşünce ve yaşam boyutuna giden süreçte neden bazı olaylar tekrar tekrar başıma geliyor diyenlere verilecek yaşanmışlıktan gelen öğütlere yer verecekler.

Anadoluda yaklaşık 80.000 kişinin rüyalarını incelemiş ve bunları şablonlarda gruplaştırmış olan Zeynep Ergen Pekmen (Felix) gelmekte olan yeni çağın, 2012 ve ötesinin yorumunu yapacak.

Zaman kavramının hızlandığını hepimiz yaşıyoruz. Kolumuzdaki saatler ile bunu fark etmiyoruz ancak, farkındalığımız ve çözümlememiz gereken olaylar daha da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Acil yardım çantası da diyebileceğimiz, yaşantımızı yavaşlatmak, huzur veren konu ve kişilere yönelmek, medyayı takip etmemek ve benzeri kolaylaştırıcı yöntemleri Bilgelik Çağı konusunda 30 yıla yakındır eğitim veren Işık Yazan aktaracak.

10 Haziran Pazar:

Zirve’nin ikinci gününde Ruhsal ve Zihinsel Aydınlanma Derneği Başkanı ve Aydınlanma Yolunda, Düşünce Enerjisi, İnançlarımız, Hangi Kıyamet, Buzdağının Altı, Ölümsüzlük ve Esma’ül Hüsna ve NLP Işığında Füsus’ül – Hikem kitaplarının yazarı Selma Mine; kutsal kitapları, metinleri cümle cümle inceleyerek, satır aralarındaki gizi çözmeye; bulmacanın içinde saklı olan yanıtları izleyicilere aktarırken, Ünlü Astrolog Zeynep Değirmencioğlu gök kubbedeki gezegen ve yıldızların enerjisel etkisini, burçların dünya ve biz insanlar üzerindeki döngüsel mesajlarını tercüme edecek.

Peki ya sağlık?

Hepinizin bildiği gibi 21. yüzyılda yepyeni bir sağlık anlayışının eşiğindeyiz. Artık insan bedenini makine gibi gören sağlık anlayışından, bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlığı da içeren; HOLİSTİK (Bütüncül) SAĞLIK anlayışına geçiyoruz. Zihinsel ve ruhsal sağlığımızın bedensel sağlığımızı direk etkilediğini artık çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin önde gelen Tamamlayıcı Tıp Uzmanları’ndan Dr. Ender Vardar ise Kalbin Uyanışı Zirvesi’nde ‘’İyileşmenin Biofizik ve Holistik Prensipleri’’ konulu bir sunum yaparak hastalanmadan yaşamanın püf noktalarını aktaracak.

Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf kitabının yazarı Doc. Dr. Haluk Berkmen ‘’Bütünsel Evren ve İnsan’’ başlığı altında gerçekleştireceği sunumunda evren yapısı ile insan beyni arasındaki benzerliklerden söz ederek, akıl-zihin-beden bütünlüğünü sağlayan ‘tin’ kavramı üzerinde duracak. Berkmen’in sunumunda Bütünsel enerji alanından ve bu alanla etkileşen insandaki yetilerden örnekler verilip: “Gerçek nedir?” sorusuna yanıt aranacak.

Türkiye’nin yine yakından tanıdığı isimlerden biri olan Bilinçaltı Uzmanı ve Yazar Seda Diker ise Yaratılış, Adem ile Havva’nın Düşüşü ve Bilinçaltı Korkularından arınmak ve duygusal temizlik başlıkları altında arkındalığımızın artışı, kalpte, sevgi bazlı yaşamanın önemini ve korkularımızdan nasıl arınacağımızı en önemlisi ikiz ruhlarımızı nasıl hayatımıza çekeceğimizi aktaracak.

2001 yılından beri değişik çalışma grupları ile Muhiddin İbn-i Arabi’nin Fususül Hikem eserlerini yorumlamakta ve Kadim Anadolu Bilgeliği üzerine derin çalışmalar yapmakta olan Mehmet Genç ‘’ 2012- Geçmişten Bugüne Kadim Anadolu Bilgeliği’’ başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Hüseyin Çiloğlu; Yeni Çağ veya yeni dönem olarak adlandırılan ‘’Altın Çağ’’ hangi prensipler ve temeller üzerinde yükselecek?, İnsanlığı bekleyen oluşumların dinamiği nedir?, 1900 – 2012 arasındaki dönemde neler oldu, 2012 ve sonrasında insanlığı neler bekliyor konulu bir sunum gerçekleştirecek.

Yoga’yı Türkiye’yle buluşturan ilk kişi olan Adnan Çabuk namı değer Yogi Baba Adnan ise ‘’Yoga ile Kalbin Uyanışı’’ adlı bir sunum gerçekleştirecek.

3.Zirve’ye katılım nasıl olacak?

Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirilecek ve saat 10.30’da başlayacak zirvenin iki günlük katılım ücreti 60TL, tek günlük katılım bedeli ise 35TL. Öğrenciler içinse günlük katılım ücreti 20TL olarak belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler