"Demek ki CHP doğru söylüyormuş"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bekir Bozdağ ne diyor, 'özel yetkili mahkemelerin alanı genişledi, yeni düzenleme yapacağız' diyor. Demek ki CHP doğruyu söylüyormuş" dedi.

Yayınlanma: 09.06.2012 - 08:50
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, partisinin Ordu Atatürk Spor Salonu'nda yapılan olağan il kongresine katıldı.
Burada yaptığı konuşmasına, yeni CHP'nin halka daha yakın bir parti olduğunu anlatarak başlayan Kılıçdaroğlu, ''Yeni CHP halka yakın parti, halk için çalışan parti, kökleri Kuvayi Milliye dayanan parti, bu parti şimdi Türkiye'nin ne sorunu varsa çözüm üreten partidir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin düne kadar ''statükocu bir parti olarak'' adlandırıldığını belirterek, şöyle devam etti:
''Biz darbe hukukunun kalkmasını, özel yetkili mahkemelerin kalkmasını istiyoruz, yüzde 10 seçim barajının kalkmasını, yargının bağımsız, özgür, özel ve tarafsız olmasını istiyoruz. Türk Tarih Kurumu'nun Atatürk'ün vasiyetine uygun eski konumuna getirilmesini istiyoruz. Biz bu ülkede kadın erkek eşitliği istiyoruz, gençler üzerinde baskının kalkmasını istiyoruz. Nerede söyleyeceğiz biz bunları, masada söyleyeceğiz. Bakın daha düne kadar nereye giderseniz gidin, 'CHP statükocu bir partidir, CHP değişime, dönüşüme karşı bir partidir, AKP demokrasiyi getiriyor, CHP engelleyen partidir' diyorlardı. Şimdi ister Amerika, ister Fransa, ister Berlin, ister Brüksel'e gidin, değişimin, dönüşümün, demokrasinin adresi CHP'dir.''

İlk kez Brüksel'e gittiğinde 30 gazetecinin hapiste olduğunu söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Şimdi 102 gazeteci var hapiste. İşine son verilenler hariç. Medya üzerindeki baskıyı biliyoruz. Yazmaktan korkan bir gazeteci, medya patronu, bu düzen sağlıklı bir düzen değil. Düne kadar biz ne diyorduk, 'özel yetkili mahkemeler siyasi otoritenin emrindedir, operasyon mahkemeleri' diyorduk. İtiraz ediyorlardı, hakkımda fezleke bile düzenlendi. Şimdi Bekir Bozdağ ne diyor, 'özel yetkili mahkemelerin alanı genişledi, yeni düzenleme yapacağız' diyor. Demek ki CHP doğruyu söylüyormuş. Onlar da kabul etmeye başladılar'' dedi.

Terör sorunu

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 30-35 yıldır çözülmeyen bir sorun olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Şehidi olmayan hiçbir il yok. 81 ilimiz var, 81'inde de şehidimiz var. 30-35 yıldır bu sorun çözülmüyor. Şimdi sormamız gereken birinci soru şu, 30-35 yıldır sorunu çözmeyen kim? Ben söyleyeyim, bu sorunu çözmeyen siyaset kurumudur. Çözüm üretmemiz lazım. Bir masanın etrafında oturup insanların adam gibi konuşması lazım. Biz ne yaptık, hiçbir 'şöyle çözülsün böyle çözülsün' diye öneri getirmedik. Bizim yaptığımız şu parlamentoda dört tane mi siyasi parti var, dört siyasi partinin akil insanları yani akıllı insanları, bu konuda çaba harcamış, bu konuda mürekkep yalamış insanlar bir masanın etrafında toplansınlar, 'biz bunu nasıl çözeriz' diye düşünsünler. Başka yerde konuşmayalım, Meclis'te konuşalım. Madem ki Meclis milli iradeyi yansıtıyor, orada oturalım, bu sorunu nasıl çözeceğimizi tartışalım.''


''Her sorunla ilgilenen tek parti olacağız''

''Buradan söylüyorum, ister masaya otursunlar ister oturmasınlar, 70 milyonu aşan tüm yurttaşlara sesleniyorum, bu sorunu çözecek CHP'dir'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Emeklinin mi, memurun mu, fındık üreticisinin mi, kimin derdi varsa çözüm CHP'dir. Her sorunla ilgilenen tek parti olacağız. Bizim projelerimizi şimdi uyguluyorlar. Peki onların bir projesi vardı, Kanal İstanbul planını gören var mı? Projesini gören var mı? Maliyeti bilen var mı? Hayır, hayali bir proje. Bizim projelerimiz insana dokunan projeler'' ifadelerini kullandı.

 

Açılış törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çözümün adresi TBMM olmalıdır. Çünkü TBMM, her vatandaşın oyunu alıp seçilen değişik siyasi partilerden oluşan milletvekillerinden oluşuyor. O halde biz bu ortak soruna ortak çözüm bulmak zorundayız. Umuyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir araya gelir, terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz. Her partiden gerçekten de bu konuda kafa yoran, görüş beyan eden, yıllarını veren, çalışan düzgün insanlarımız var. Onlar bir araya gelebilirlerse sanıyorum parlamentoda biz Türkiye'nin en temel sorununa hep beraber çözüm üretmiş oluruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ordu Belediyesi'nce Boztepe ile şehir merkezi arasına yapılan teleferik tesisinin açılış törenine katıldı. Konuşmasına Orduluları selamlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, özel hayatında Ordu ile ilgili iki temel nokta olduğunu belirterek, babasının Van'ın Erciş ilçesinde memur olarak görev yaptığı dönemde müzik öğretmeni tarafından kendilerine ilk olarak Ordu'nun Dereleri türküsünün öğretildiğini, kız kardeşinin de Ordulu ile evli olduğunu anlattı.

Kentte yaşamanın kolay bir şey olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Kentte yaşamak kültürle tanışmak demek. İnsanlar kentte yaşarken sorunlarının çözülmesini isterler. Bu sorunlarının çözüm adresi olarak da belediyeleri görürler. Belediye başkanımız birden fazla dönemdir seçiliyor. Seçilmesinin nedeni, Orduluların onu saymasıdır. Başkanımız bizim için bir tane, Ordu için de bir tane ise son derece mutluyuz. Bir belediye başkanı bulunduğu beldede yurttaşlara hep hizmet götürür. Hizmet götürürken hesap vermeyi de ihmal etmez. Ulaşım, çöp, su, daha birçok sorunun çözüm kaynağı belediyelerdir. Sayın Seyit Torun uzun süredir belediye başkanlığı yapıyor ve uzun süredir, sizin oylarınız karşısında bir şeyler üretmeye, hizmet etmeye çalışıyor.''
 

'Adalet konusunda çok sıkıntımız var'

Ordu'nun yeşil ve denizle buluşmasının yanı sıra kültür ve sanatla buluşan bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kentte devam eden tiyatro festivali kapsamında kostüm giyerek elindeki terazi ile ''adaleti'' simgeleyen ve konuşma platformunda yanında duran sanatçıya atıfta bulunarak, şunları söyledi: ''Adalet ile ilgili güzel bir söz var, 'Ağır yürür, zor görür ama mutlaka hedefine ulaşır' diye. Adalet konusunda çok sıkıntımız var. Bir toplumda adalete olan güven sarsılırsa, tuzun koktuğunu anlarsınız. O nedenle hep beraber adaletin sarsılmayacağı, bizim için en ciddi güvenin adalette olduğunu unutmamamız gerekiyor. Adalet farklı bir şeydir. Adalet toplumun vicdanı demektir. Yargıç karar verir ama verdiği karar toplumun vicdanında kabul görmezse, o adil bir karar değildir. Onun için geçmişe bakarız, çok mahkeme kararları çıkmıştır, çok acı olaylar yaşanmıştır, siyasi kararlar sonucu pek çok insan asılmıştır. Yine aynı şeyi söylüyoruz, adalet toplumun vicdanıdır. Hiç kimseye verilmeyen yetki yargıca verilmiştir. Parlamento eğer yasa çıkarırken, herhangi bir boşluk olursa, bir olay karşısında kendisini parlamentonun yerine koyup karar veren tek bir kişi vardır, o da yargıçtır.''

Kılıçdaroğlu Trabzon'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin her sorununa çözüm üreten Türkiye'deki tek parti olduklarını söyledi.

Ordu'dan karayoluyla Trabzon'a gelen Kılıçdaroğlu, bir otelde partisince düzenlenen eğitim toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, parti okulunu yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçirdiklerini belirterek, ''Sizden arzum şu, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları çok iyi biliyorsunuz. Sorumlu bir yurttaş olarak, gazetelerde, televizyonlarda Türkiye'nin sorunlarını görüyorsunuz. Sorunlara çözüm üretecek partinin CHP olduğunu da artık bilmemiz gerekiyor. Hangi sorun varsa çözüm adresi CHP'dir'' dedi.

Halka dokunmayı, halkın sorunlarıyla ilgilenmeyi, çözüm üretmeyi, çözümü anlatmayı parti okulunda öğretiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Parti olarak çok güzel bir adımız var. Halk partisi, Cumhuriyet Halk Partisi. Halktan kopuk değil, halkı kucaklayan, halkın sorunlarına çözüm üreten, halkın sorunlarına kilitlenen partiyiz. Halktan farklı değil, halkın içinden, halkın doğurduğu bir partiyiz. O açıdan halka dokunmanın, halkla beraber olmanın, sorunlarına çözüm bulmanın, halkı dinlemenin yolu da halk gibi yaşamaktır. Burada size o kurslar verilecek. Kılık kıyafeti, rengi, dili, kimliği, inancı ne olursa olsun, bu coğrafyada yaşıyorsa her insan bizim başımızın tacıdır. Bu coğrafyada yaşayan her insana hizmet götürmek zorundayız. Onun sorunlarını nasıl çözeceğimizi ona anlatmak durumundayız. Çünkü biz ülkenin her sorununa çözüm üreten Türkiye'deki tek partiyiz.''

Kılıçdaroğlu, daha sonra başka bir otele geçerek bir grup iş adamıyla basına kapalı toplantı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler