"En çok etkileyen şarkıcılardan biriydi"

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi "Love me Back" şarkısıyla temsil eden ve 7. olan Can Bonomo New York Times ile söyleşi yaptı. Gazete, Bonomo'nun yarışmada en çok etkileyen şarkıcılardan biri olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 12.06.2012 - 09:24
Abone Ol google-news

Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi "Love me Back" şarkısıyla temsil eden ve 7. olan Can Bonomo New York Times ile bir söyleşi yaptı. New York Times gazetesi, "Bonomo, yarışmayı kazanamamasına rağmen Bakü'deki muhteşem sahnede en çok etkileyen şarkıcılardan biriydi" derken Bonomo, Eurovision'un çok da çılgınca olmadığını ve tüm Avrupa'da çok abartıldığı söyledi.

ABD'nin önemli gazetesi New York Times, canlı ve esprili Türk genci olarak nitelendirdiği Bonomo'nun korsana benzer giyindiğini ve İzmirli Sefarad Yahudi bir aileden geldiğini belirterek, "Bonomo, yarışmayı kazanamamasına rağmen Bakü'deki muhteşem sahnede en çok etkileyen şarkıcılardan biriydi" yorumunu yaptı.


"Eurovision çılgınca değil"

Bonomo, "Çılgın Eurovision deneyiminiz neydi?" sorusuna, Eurovision'un çok da çılgınca olmadığı ve tüm Avrupa'da çok abartıldığı yanıtını verirken, ABD'li sanatçılardan etkilenip etkilenmediği sorusuna yönelik ise, pop müzik dinlemediğini her zaman rock n roll tipinde bir adam olduğunu ifade etti.

Can Bonomo, kıyafetlerine ilişkin ilk performansında kendi kıyafetlerini giydiğini sadece Eurovision gibi resmi etkinliklerde tasarımcılarla çalıştığını söyleyerek, stilini "bir din ya da herhangi bir şey gibi spesifik değil ancak yumuşak etnik dokunuşlara sahip" şeklinde tanımladı.


"ABD'de konser vermekten memnun olurum"

"Eurovision'dan sonra ne geliyor? Daha fazla İngilizce şarkı bekleyebilir miyiz? ABD'de bir konser vermeyi ister misiniz?" yönündeki sorulara yönelik Bonomo, ABD'de konser vermekten kesinlikle memnun olacağını belirtirken, şarkı sözleri konusunda, güçlü duygusal bir etkisi olan kendi sözlerini yazmak istediğini ve henüz İngilizce yazmak için hazır olmadığını ifade etti.


"Türk ve Yahudi düğün müziğinde birçok enstrüman ortak"

"Eurovision'u sizin müziğinizin Doğu Avrupa kökenli Yahudilerin geleneksel düğün müziği klezmeri hatırlattığı söyleyen bir grup Yahudi ile izledim. İzmir'de büyürken klezmer sizi müzikal anlamda etkiledi mi?" sorusuna Bonomo, "Türk müziği, klezmer müziği ile birçok enstrümanı paylaşıyor. Ancak, yaptığım müziği İstanbul müziği olarak tanımlamayı tercih ederim" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler