Gürcistan'da muhalefet erken seçim için birleşti

Gürcistan'da önde gelen muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifası ve erken seçim konusunda ortak mücadele kararı aldı. İktidara karşı birleşmenin geçici bir durum olduğu, kalıcı bir birleşmenin söz konusu olmadığı açıklandı.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Gürcistan Eski Dışişleri Bakanı, "Gürcistan Yolu" partisi lideri Salome Zurabişvili, düzenlediği basın toplantısında, muhalefet partileri olarak Saakaşvili'nin istifası, cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinin erkene alınması için ortak hareket edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Eski Parlamento Başkanı Nino Burcanadze'nin liderliğini yaptığı, "Demokratik Hareket-Bir Gürcistan" partisi, Yeni Sağlar Partisi, Cumhuriyetçi Parti, Muhafazakar Parti, Halk Partisi, Bir Gürcistan Hareketi, Gelenekçiler, Kadınlar Partisi, İşçi Partisi, Yeşiller Partisi ve Sanayiciler Partisinin tek çatı altında mücadele etme kararı aldığını ifade eden Zurabişvili, muhalefet içinde sadece eski Başbakan Zurab Noğaydeli'nin kendilerine katılmadığını kaydetti.

Zurabişvili, muhalefet içindeki birleşmenin belirlenen amaçlara ulaşıncaya kadar iktidara karşı "ortak cephe" oluşturulmasını içerdiğini, kalıcı bir birleşmenin söz konusu olmadığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler