Bahçeli, Bursa adayını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayının eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu olduğu açıkladı. Devlet Bahçeli, merkez Osmangazi Belediye Başkanlığı için Basri Sönmez, Yıldırım Belediyesi için de Cüneyt Karlık'ı aday göstereceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 14:35
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AKP iktidarından kurtulmak gerekmektedir. AKP iktidarından kurtuluşun yolu mutlaka ve mutlaka demokrasinin içerisinde aranmalıdır'' dedi.

Bahçeli, partisinin Bursa büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı nedeniyle Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere Türk milletinin hür iradesiyle şekillenmiş 19 siyasi partinin katılacağını belirtti. Tüm partilerin bütün imkanlarıyla seçime hazırlık yaptığını ifade eden Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçime katılacak 19 siyasi parti ve onların değerli adaylarına başarılar diliyorum'' dedi.

Bahçeli, MHP olarak ülke genelinde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin büyük oranda başkan adaylarını tespit ettiklerini ve kamuoyuna duyurduklarını anımsatarak, bu seçimin en iddialı partisinin MHP olduğunu savundu. Türkiye'nin 2 bin 251 gün, veya 6 yıl 2 ay ya da 74 aydan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildiğini anlatan Bahçeli, yakın siyasi tarihe bakıldığında hiçbir siyasi partinin ilk seçimde yüzde 36, ikinci seçimde yüzde 46.6 oy oranıyla mecliste en fazla milletvekiliyle temsil edilmediğini anlattı.
Bahçeli, Türkiye'nin yıllardır koalisyonlarla yönetildiğini, siyasi istikrarsızlığın zaman zaman ülkenin gündemini meşgul ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu: ''Her siyasi istikrarsızlığın arkasında bir ekonomik istikrarsızlık yaşanmıştır. Geçen bu süre içinde koalisyon şartlarına rağmen koalisyonu oluşturan siyasi partiler ülkemizin yönetiminde üstün gayretler ortaya koymuşlar, ancak koalisyon yapısı siyasi geleneğimizde çok fazla örtüşmediği içindir ki, zaman içinde koalisyonlar parçalanma noktasına gelmiştir. Arkasından ya normal bir seçim sürecine ya da ondan önce bir erken seçime gidilmiştir. Böyle bir sürecin yaşandığı dönem içinde bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır ki, bazı iç ve dış odakların da çok büyük etkisiyle Türk siyasetini iki partili bir parlamenter sisteme dayalı hale getirebilmek için bir tahtırevan siyaseti ortaya konmuştur.''
 

'Tahtırevan siyaseti'

Türkiye'nin bir ''tahtırevan siyaseti'' olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti: ''Bunun bir ucuna AKP oturmuştur, diğer ucuna ise Cumhuriyet Halk Partisi oturmuştur. Medyasıyla, iş çevreleriyle birçok sivil toplum kuruluşlarıyla Türkiye'nin mukadderatı bu tahtırevan siyasetinin iki ucunda oturan siyasi partilere sanki emanet edilecekmiş gibi bir tavır içine girmişlerdir. İşte bugün, 2 bin 251 gün olmasına rağmen, 19 siyasi parti seçimlere girmesine rağmen televizyonlarda parti faaliyetleri aday takdim toplantıları, sabahtan akşama kadar 13-14 televizyon aracılığıyla AKP takdimleriyle geçiyor. İnsanlarımız, Sayın Başbakan'ın seyrine mecbur bırakılıyor veya onu güçlendirebilecek bazı gerilim stratejilerine sebep olabilecek davranışlarıyla da zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi de gündeme getiriliyor.''

Bahçeli, şu anda Türkiye'de sadece iki partinin seçime girecekmiş gibi gösterildiğini savunarak, şunları kaydetti: ''Tüm siyasi partilere başta TRT olmak üzere, özel televizyonlar eğer bu ülkeye saygı duyuyorlarsa bu milletin her ferdine saygı duyuyorlarsa, her ferdinin oluşturmuş olduğu siyasi konuları demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak kabul ediyor, Türkiye'yi daha sağlıklı, demokrasini işler hale getirmek istiyorsa en azından demokrasinin içindeki o güzel yarışta, var olan siyasi partileri eşit olmasa dahi akşama kadar destek mecburiyetindedir. Ama o televizyon yöneticilerine, sahiplerine böyle bir davranışlarından dolayı MHP olarak bir sitemimiz yoktur. Yine bu televizyon yöneticilerine ve sahiplerine karşı 'MHP televizyonda görünmüyor' diye düştüğümüz bir aşağılık kompleksimiz de yoktur.''

Bu gerçekler karşısında MHP olarak yerel seçimlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Bahçeli, hazırlıklarının da tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Bahçeli, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan çoğunlukla 6 yılı geçen süre içinde ülke yönetiminde bulunanların televizyonlar aracılığıyla yapmış oldukları konuşmaların hiçbir tanesinin gerçekle bağdaşmadığını ileri sürerek, ''Ama sayın Başbakan her defasında nerede bir imkan bulursa orada konuşurken alışkanlık haline getirdiği, siyasi etikle bağdaşmayan, bu millete hizmet etmiş insanları aşağılayan, yok zanneden bir üslubu maalesef terk etmemektedir'' dedi.

'Darbeler, ara rejimler sorunları çözmemiştir'

Türkiye'de yalan, yoksulluk ve yolsuzluğun 58, 59 ve 60. AKP iktidarının genel karakteri olduğunu iddia eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bu iktidar kamplaşmayı, cepheleşmeyi, çatışmayı arzulayarak siyasi varlığını sürdürme gayreti içindedir. Bu iktidar gerilim stratejisini siyasetçinin esası haline getirmiştir. Bu gerilim stratejisini Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber Türkiye'nin sahnesine koyuyuorlar... AKP iktidarından kurtulmak gerekmektedir. AKP iktidarından kurtuluşun yolu mutlaka ve mutlaka demokrasinin içerisinde aranmalıdır. Demokrasi dışında bir iktidar değişikliğini düşünmek ülkemize fayda getirmemektedir. Yaşanan darbeler, yaşanan ara rejimler Türkiye'nin sorunlarını çözmemiş, sorunlara yeni sorunlar katarak gerçek sorunları ötelemekten başka bir fayda getirmemiştir.''

Bahçeli, AKP'nin alternatifinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade ederek, partinin artık iktidar olma zamanının geldiğini söyledi. Devlet Bahçeli, daha sonra Bursa büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Yıldırım Belediye Başkan Adayı Cüneyt Karlık, tanıtım sırasında Bahçeli'nin boynuna Bursaspor atkısı taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler