'Berdel'den kaçtılar, polise sığındılar'

21. yüzyıl Türkiye'sinin kanayan yaralarından biri olan 'berdel' 2 genç kızın hayatını kabusa çevirdi. Elazığ'da babaları tarafından ''berdel'' usulü evlendirilmek istenen iki kızkardeş, İlçe Emniyet Amirliği'ne sığındı. Maden Cumhuriyet Savcılığı, iki kızkardeşi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Yayınlanma: 18.01.2009 - 13:59
Abone Ol google-news

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde babaları tarafından 'berdel' usulü evlendirilmek istenen iki genç kız, İlçe Emniyet Amirliği'ne sığındı.

Alacakaya'ın Guleman Mahallesi'nde oturan Abbas S. (44), kardeşi Mahmut S. (37) ile birlikte, Bingöl'de yaşayan iki kadına karşılık, 'berdel' usulü evlenmek istedi.

Babalarının 'berdel' karşılığında kendilerini evlendirmek istediğini öne süren T.S. (16) ve S.S. (17) kardeşler, Alacakaya İlçe Amirliği'ne gelerek, yardım talebinde bulundu.

Kız kardeşlerin ifadesini alan polis ekipleri, daha sonra T.S. ve S.S'yi bir memur refakatinde Maden Cumhuriyet Savcılığı'na sevk etti. Savcılık tarafından ifadeleri alınan genç kızlar, annelerinin hayatta olmadığını ve babaların da kendilerine bakmadığını ifade ederek, babası ve amcasının evlenmek için kendilerini 'berdel' usulü evlendirmek istediklerini anlattı.

Maden Cumhuriyet Savcılığı, T.S ve S.S'nin devletin koruması altına alınmasına karar vererek, iki kız kardeşi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Savcılık daha sonra kızların babası Abbas S. ile kardeşi Mahmut S'nin ''Kişi hürriyetini kısıtlama suçlamasıyla'' gözaltına alınmasını istedi.

Gözaltına alınan zanlılar, İlçe Emniyet Amirliği'ndeki sorgularının ardından Maden Savcılığı'na sevk edildi. Abbas ve Mahmut S, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Baba daha önce 3 kez evlenmiş

Öte yandan, Abbas S'nin bugüne kadar 3 evlilik yaptığı ve T.S. ile S.S'nin ilk evliliğinden oldukları öğrenilirken, iki kız kardeşin anneleri öldüğü için teyzelerinin yanında kaldıkları belirlendi.

Baba Abbas S'nin bu evliliğinin üzerine 2 kez daha evlendiği tespit edilirken, 2 çocuk sahibi olduğu ikinci evliliğinin ardından boşandığı ve bir süre sonra tekrar evlenerek 3 çocuk sahibi daha olduğu ortaya çıktı.

Abbas S'nin son eşinden de bir süre önce boşandığı belirlenirken, 3 çocuğunun mahkeme kararıyla Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce koruma altına alındığı kaydedildi.

Bir kez daha evlenmek isteyen Abbas S'nin, kendisi ve kardeşi için kızlarını 'berdel' usulü evlendirmek istediği belirlenirken, kardeşi Mahmut S'nin de daha önce evlenip boşandığı, bu evlilikten olan 2 çocuğunun da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler