Ergenekon davasında "mahkeme heyetinin reddi" talebi

Ergenekon davasının 39'uncu duruşması, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatlarının "mahkeme heyetinin reddi" yönündeki talebi nedeniyle 22 Ocak Perşembe gününe ertelendi.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 08:32
Abone Ol google-news

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde 44'ü tutuklu 86 sanıklı davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatları Ali Koç ve Özkan Yücel tarafından gönderilen dilekçede, mahkemenin resmen davadan çekilmesi, bu olmaması durumunda reddi hakim talebinde bulunduklarının anlaşıldığını bildirdi.

Bu taleplerin incelenmesinden sonra heyetin aldığı kararı açıklayan Şengün, mahkemenin resen davadan çekilmesi için herhangi bir husus olmadığından bu talebin reddine karar verdiklerini belirtti.

Başkan Şengün, heyetin reddi konusundaki talebin ise dilekçenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin diğer heyetine gönderilerek incelenmesini kararlaştırdı.

Bugünkü duruşmaya izleyici ve avukat katılımında artış olduğu gözlendi. Duruşmada İP'li sanıkları 57 avukat temsil etti. Bu avukatların bir kısmının duruşmaya izleyici olarak katıldığı dikkati çekti.

Başkan Köksal Şengün, bu gerekçeyle duruşmayı 22 Ocak Perşembe gününe erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler