Havalandırma kapağından kurtarıldılar

Yurtta meydana gelen trafik kazalarında 20'den fazla kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Düzce'de bir otomobilin 2 yolcu otobüsüyle çarpıştığı kazada araçta mahsur kalan yolcular, otobüsteki havalandırma kapağı kırılarak tahliye edildi.

Yayınlanma: 14.07.2012 - 09:36
Abone Ol google-news

Türkiye ,yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazası haberleriyle haftasonuna uyandı.

TEM Otoyolu'nda İstanbul yönüne giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 ZK 8492 plakalı otomobil, yol çalışması nedeniyle ulaşımın tek şeritten sağlandığı Gölyaka mevkisinde karşı yönden gelen İlyas Coşkun idaresindeki 41 PV 669 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kaza yapan otomobile de İstanbul yönüne giden Davut Sayın'ın kullandığı 53 HK 8492 plakalı yolcu otobüsü çarptı.

Kazanın ardından hurdaya dönen otomobilde bulunan Osman (40), Mustafa (55) ve Hatice Yılmaz (55) yaşamlarını yitirdi, ağır yaralanan İsa Yılmaz (35)  ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan, otobüslerdeki yolcular kazayı yara almadan atlattı. Bariyerlere çarpan 41 PV 669 plakalı otobüste bulunan yolcular ise kapıların açılamaması nedeniyle araçta mahsur kaldı.

Yolcular, yangın tehlikesine karşı otobüsteki havalandırma kapağı kırılarak tahliye edildi. Otobüsün üzerine çıkarak, bitişikte bekleyen tırın üzerine geçen yolcular, itfaiye ekiplerinin yardımıyla araçtan indirildi.

Polis, otomobildekilerin kaza anında araçtan fırlamaları nedeniyle sürücüyü tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

İstanbul

TEM Otoyolu'nun Çakmak Köprüsü mevkisinde Ankara yönüne gitmekte olan Yüksel Kodan idaresindeki 1 E 5200 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, emniyet şeridinde park halinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait hizmet aracına arkadan çarptı.

Otomobilde bulunan sürücü Kodan, eşi Hayriye, gelini Halime Kodan ile 4 yaşındaki Cihan Efe Kodan, çarpmanın etkisiyle araçtan yola fırladı.

Ağır yaralanan Yüksel Kodan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak Kodan, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayriye ve Halime Kodan, Göztepe, Cihan Efe Kodan ise Ümraniye eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.

 

Samsun

Samsun'daki kaza, Ankara karayolunun çalışma nedeniyle bölünmüş yolun tek şeride düştüğü noktada meydana geldi.

Nadir Karadayı'nın kullandığı minibüs, karşı yönden gelen otomobille çarpıştı. Kazada otomobilin kimliği belirlenemeyen sürücüsü ve minibüsün şoförü olay yerinde minibüsteki yaralılardan Nurşen Doğan, Gülcan Tokuş ve Osman Kamuray ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 12 kişinin tedavileri sürüyor..

Yapılan incelemede otomobilin ibresinin 140'ı gösterdiği ortaya çıktı. Yol bir süre ulaşıma kapalı kaldı.

 

Mersin

Mersin Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu Gülek Geçidi'nde, Erdoğan Gökmen'in kullandığı otomobil, kontrolden çıkıp önünde ilerleyen TIR'a arkadan çarptı.

Kazada Mustafa Şirin, Hatice Şirin, Özlem Gökmen ile çocuklar Emre ve Eren Gökmen hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

 

Karaman

Karaman'da ise köprüden aşağı yuvarlanan bu otomobilde 4 kişi yaşamını yitirdi.

 

Alanya

Alanya'nın Kestel beldesinde U.Ö (42) yönetimindeki 07 UA 20 plakalı otomobil, kavşaktan karşı yöne geçen Mahmut Polat'ın (19) kullandığı bisiklete çarptı. Kazada ağır yaralanan ve olay yerine gelen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahmut Polat, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Otomobil sürücüsü U.Ö'nün ise olaydan sonra kaçtığı ve Alanya Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından arandığı bildirildi.


Konya

Konya'da da yolu kısaltmak için ters yöne giren hafif ticari araçla karşı yönden gelen cip çarpıştı. Kazada 3 kişi öldü, 1'i ağır 5 kişi de yaralandı.

Adana, Konya, Manisa, Malatya ve İzmir'deki kazalarda da 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

 

Denizli

Denizli'nin Kale ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Muğla'dan Denizli yönüne giden Okan Kocakaya yönetimindeki 07 EHM 44 plakalı otomobil, Kale ilçesi geçişinde karşı yönden gelen Ahmet Nedim Kılcı idaresindeki 34 AN 230 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada 07 EHM 44 plakalı otomobilde bulunan Hüseyin Kocakaya (60), olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan sürücüler ile Ülker Kocakaya da Kale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

Isparta

Yenişarbademli ilçesinde ''pat pat'' olarak adlandırılan tarım aracının devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

 

Kayseri

Kırşehir'den Kayseri'ye düğüne gelen ailenin bulunduğu otomobilin, cenaze aracına çarpması sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler