13 yıl sonra bulunan silah

Mardin'in Savur ilçesinde 15 yıl önce çıkan çatışmada ele geçirilen bir silah, Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki bir evde bulundu. Evin sahibi 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken, 8 ayrı eylemde kullanıldığı tespit edilen silahın bu kişinin eline nasıl geçtiği hâlâ belirlenemedi.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 22:09
Abone Ol google-news

Mardin’in Beşevler Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yakalanan Teyfik Çerçel adlı teröristle beraber, bir Kalaşnikof tüfek, iki şarjör ve 15 mermi ele geçirildi. Silah ve mermiler balistik inceleme için Mardin İl Jandarma Komutanlığı’na gönderildi.Yapılan incelemede silahın değişik tarihlerde 15 köylünün öldürülmesi, askeri tesislere ve araçlara ateş açılması gibi 8 ayrı eylemde kullanıldığı belirlendi. Prosedür gereği silahın, olayı soruşturmakla görevli dönemin Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi emanetine alınması gerekiyordu.

Ancak silah, 13 yıl sonra bir ihbar üzerine Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan Mehmet Tahir Al’ın evinde bulundu. Tahir Al’ın oğlu, silahı hayvan otlatırken açık arazide bulduğunu söyledi. Ama Tahir Al ruhsatsız silah bulundurmaktan yargılandı ve 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Al’ın avukatı Mustafa Özer mahkemeden silahın dışarı nasıl çıkarıldığının araştırılmasını istedi. Bismil Savcılığının başlattığı araştırmada, Savur İlçe Jandarma Komutanlığı’na yazılan yazıya olumsuz yanıt geldi. Avukat Mustafa Özer, şimdi müvekillinin cezasını Yargıtay’da temyiz etmeye çalışıyor. Eğer sonuç alınamazsa Özer, dosyanın Ergenekon Soruşturması kapsamına alınması için başvuracak..
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler