Öğrencilerden doğalgaz protestosu

Doğlagaz zammını protesto etmek isteyen bir grup genç zabıta ve belediye özel güvenliğince tartaklandı. Faturalarını ödeyemedikleri için doğalgazları kesilen Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kollektifi'ne üye bir grup genç ile yetkililer arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 20.01.2009 - 14:16
Abone Ol google-news

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurarak doğalgaz zamlarını protesto etmek isteyen 11 üniversite öğrencisi ile zabıta ve belediyenin özel güvenlik ekipleri arasında arbede yaşandı.

Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kollektifi'ne üye 11 üniversite öğrencisi, doğalgaz zamlarını protesto etmek ve bazı taleplerde bulunmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Doğalgaz bedellerini ödeyemedikleri için evlerinde gazın kesik olduğunu, soğuk ortamda ders çalışmak zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, zammı protesto etmek için belediye binası önüne çadır kurmak istedi.

Bu sırada belediyenin özel güvenlik elemanları ile zabıta ekipleri öğrencilere müdahale edince arbede yaşandı.

Bazı öğrenciler, belediyenin ''Çalışınca oluyor'' sloganı ile park ve bahçelere çok sayıda lale dikmesini eleştirerek, belediyenin çözüm üretmediğini iddia etti.

Doğalgaz zammının yüzde 84'e ulaştığını öne süren öğrenciler, mali ve sosyal sorunlar yaşadıklarını, sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini belirttiler.

KOÜ Umuttepe Kampüsü'ne ek otobüs seferleri düzenlenmesini, belediyeden aldıkları burs miktarının artırılmasını istedikleri kaydeden öğrenciler, özel güvenlik elemanları ile zabıta ekipleri tarafından belediye önünden uzaklaştırıldı.

Ardından Çevik Kuvvet Müdürlüğüne bağlı ekipler, belediye çevresinde önlem aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler