Sağlık çalışanları isyanda

Sağlık çalışanları hastanelerde yemeklerden ücret alınmasını yarın protesto edecek. Türk Sağlık-Sen'in tüm yurtta gerçekleştireceği eylemde öğle tatilinde hastane bahçelerinde çorba pişirilecek, çalışanlar simit, soğan ve ekmek yiyecek.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 07:48
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen, yarın yurt genelinde hastanelerde yemeklerden ücret alınmasını protesto edecek. Sağlık çalışanları hastanelerde öğle yemeği yemeyerek hastane bahçesinde yemekli eylem yapacak.

 

"Türkiye'de 1.5 saat sağlık hizmeti durur"

Hastanelerde yemeklerin ücretli olmasına ilişkin Maliye Bakanlığı'nın uygulamasına tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, "Bu uygulama kesintisiz bir hizmet olan sağlık hizmetinin de aksamasına neden olacaktır. Çünkü çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gitmesi ile birlikte tüm Türkiye'de saat 12.30 ile 13.30 arasında sağlık hizmeti duracaktır. Bu saatlerde vatandaşa sağlık hizmeti verilemez, bir hastaya gerekli müdahale yapılamazsa bunun sorumlusu Maliye Bakanlığı olacaktır" dedi.

Kahveci ayrıca, Maliye Bakanlığı'nın bu kararını hiç bekletmeden uygulamaya koyan Sağlık Bakanlığı ve hastane yöneticilerinin de vebal altında olduğunu savundu.
 

"Yemek yerine simit, soğan ve ekmek yiyeceğiz"

Türk Sağlık-Sen Başkanı Kahveci, tüm yurtta yapacakları bu eylem ile ücretsiz olması gereken yemek hizmetinden para alınmasını protesto edeceklerini ifade ederek "Hastanelerde yemek yemeyeceğiz. Arkadaşlarımız bugünü yapacakları eylemlerde simit, soğan ve ekmek yiyerek geçirecekler ve bu adaletsizliğe dikkat çekecekler. Eylemlerimiz ve girişimlerimiz sonuç alınana kadar devam edecektir. Tüm sağlık çalışanlarını eylemimize destek vermeye çağırıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler