Sağlık çalışanlarından boykot

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir grup sağlık çalışanı, yemek bedeli alınmasını protesto için boykot başlattı.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 12:40
Abone Ol google-news

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık-Sen ve Birleşik Sağlık-İş Sendikası üyesi bir grup, ''Ücretsiz yemek hakkımızdır'', ''Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz'' yazılı dövizler açarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından 1 Ocak itibariyle geçmişe dönük öğle yemeği bedeli kesilmeye başlandığını bildirdi.

Sağlık çalışanlarına tebellüğ edilmeden yapılacak geriye dönük kesintiye ve çalışanların ücretsiz yemek haklarının gasp edilmesine karşı eylemlerinin devam edeceğini belirten Demirdizen, ''Yapılan bu uygulamanın hukuki ve fiili olarak her zaman karşısında olacağız. Bugün yemeğimize göz koyanlara karşı birlikte bir karşı koyuşu gerçekleştiremezsek, yarın da Kamu Hastane Birlikleri adı altında işimize ve geleceğimize göz koyacaklardır'' dedi.

Uygulamanın kurumlarda farklı zamanlarda ve farklı biçimlerde hayata geçirilmesi amacının da tepkileri zamana ve mekana yayarak azaltıp anlamsızlaştırmak olduğunu savunan Demirdizen, tepkilerinin sonuç alıcı tarzda gelişmesini sağlamak amacıyla bugün yemek boykotu başlattıklarını söyledi.

Çeşitli sloganlar atan grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler