"Kafkas İşbirliği Platformu" hayata geçirilecek

Rusya-Gürcistan savaşının patlak vermesi üzerine bölge sorunlarının diyalog ile çözümlenmesi amacıyla Türkiye'nin geliştirdiği "Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu"nun hayata geçirilmesine ilişkin konular; Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan'ın üst düzey yetkililerince, İstanbul'da tartışılacak.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

Türk hükümetinin, bölgeyi sarsan Rusya-Gürcistan savaşının patlak vermesi üzerine bölge sorunlarının diyalog ile çözümlenmesi amacıyla geliştirdiği "Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu" önerisinin hayata geçirilmesi için gelecek hafta başında önemli bir adım atılıyor.

Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan'ın üst düzey Dışişleri yetkilileri, Pazartesi günü İstanbul'da biraraya gelerek "Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu" önerisinin hayata geçirilmesine ilişkin konuları ele alacak.

İlgili ülkelerin Dışişleri Bakan Yardımcısı veya Müsteşar Yardımcısı düzeyinde temsil edileceği toplantıya Dışişleri Bakanlığı'nın bölgeden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz evsahipliğini yapacağı öğrenildi. Toplantıya Rusya'dan Dışişleri Bakan Yardımcısı düzeyinde katılacağı belirtiliyor.

Geçen yaz aylarında beklenmedik bir biçimde Rusya ile Gürcistan arasında patlak veren savaş üzerine harekete geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölgede sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi, bölge ülkelerinin arasında diyalogun ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla "Kafkas İstikrar ve İşbirliği Platformu"nun oluşturulmasını önerdi.

Gerek Erdoğan, gerekse Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından bölge ülkelerle yapılan temaslarda önerinin olumlu karşılanmış ve hayata geçilmesi için teknik düzeyde toplantıların başlatılması kararlaştırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler