'Sendikacılara da el atılmıştır'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ergenekon'' soruşturmasındaki son gözaltılarla ilgili, ''Sendikacılara da el atılmıştır. Bir sendika yöneticisinin bunlarla ne alakası var?'' dedi. Baykal, ''Öyle anlaşılıyor ki seçimlere böyle gidilmesine yönelik iktidarın özel bir planlaması var. Seçimlerde halkın, 'yeter artık bu kadar da olmaz' tepkisinin ortaya çıkmasını umut ediyorum.'' diye konuştu.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 17:11
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde günlük çalışmalarının ardından, bir grup gazetecinin ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

''Son gözaltıların, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün verdiği yeni yıl yemeğinin hemen ardından yaşandığını'' ifade eden Baykal, şöyle konuştu: ''Sendikacılara da el atılmıştır. Toplumda tok sözlülüğüyle, ileri muhalefetiyle dikkati çeken bir takım gazeteciler, araştırmacılar hedef olarak seçilmiştir. Daha önce de kimlerin ne zaman gözaltına alınacağıyla ilgili bilgilerin hukuk dışı çevrelerde biliniyor olması, bu davanın hukuk dışı bir anlayışla kurgulanmış olduğunu ortaya koyuyor. Tahmindir ya da bilgidir bilemiyorum ancak gazetelerde okuduklarımız buydu.''

Baykal, ''Alınanların niçin alındığını makul bir şekilde izah edecek, bunların bir teşkilatın, bir terör örgütünün üyesi olduklarını kanıtlayacak düzinelerce insan hakkında bir bilgi ortaya çıkmamıştır. Tiyatro sanatçıları, sosyete şöhretlerine kadar yazarlar, çizerler, komutanlara kadar çok geniş bir kadro, toplumda panik yaratmaya neden olacak kadar sistematik bir biçimde gözaltına alınmaktadır. Bunun sorgulanması ihtiyacı vardır'' diye konuştu.

Baykal, ''Birbiri ardına bu uygulamalar devam ediyor. Dünyada böyle bir tablo, böyle bir hukuk yok. Bunun söylenmesi yargıya müdahale değil. Bir sendika yöneticisinin bunlarla ne alakası var? Sendikacının suçu varsa normal mahkemelerde yargılansın. Bunu Ergenekon davasının içine niye yakıştırıyorsunuz, yerleştiriyorsunuz? Öyle anlaşılıyor ki seçimlere böyle gidilmesine yönelik iktidarın özel bir planlaması var. Seçimlerde halkın, 'yeter artık bu kadar da olmaz' tepkisinin ortaya çıkmasını umut ediyorum.'' dedi.

Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün dün verdiği yemeği de eleştirerek, ''Yapılmakta olan, 'yargının da göz yummasıyla yapılıyor' izlenimi vermeye yönelik bir tuzaktır. Bu tuzağa kimse düşmemelidir. Bu buluşmalar, yapılmakta olanı haklı göstermeye, meşrulaştırmaya, herkesin böyle düşündüğünü göstermeye yardımcı olmamalıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler