Batıda sıcaklık azalıyor

Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Batı bölgelerde ise hava sıcaklığı 2 ile 4 derece azalacak.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 08:14
Abone Ol google-news

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale), Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük ile akşam saatlerinden sonra Çorum, Yozgat, Sivas, Amasya, Tokat, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur)ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.
Hava sıcaklığı ise batı bölgelerde 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgar; güney ve güneybatı(lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla) kuvvetli olmak üzere gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı(lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Batısı ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri) ile gece saatlerinde Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar batısında (Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri) kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde olacak. Rüzgar batısında sabah ve öğle saatlerinde güney ve güneydoğu(keşişleme), akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı(lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Ankara ve Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinde kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas), gece Yozgat ve Sivas yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.
Orta Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, Orta Karadeniz bölümü çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı çok bulutlu geçecek. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde kuzeydoğusunda (Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Kars) sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı, batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler