Ege'de çatılar uçtu

Şiddetli fırtına nedeniyle Isparta, Muğla ve Burdur'da bazı evlerin çatıları uçtu, çok sayıda tekne battı. Milas'ta ve Ören beldesinde elektrik kesintisine gidildi. Ayrıca, şiddetli fırtına nedeniyle Marmaris'in Turunç limanı hasar görerek kullanılamaz hale geldi. Datça'da okullar, tatil edildi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 09:54
Abone Ol google-news

Muğla'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına sonucu 10 tekne battı,  bazı evlerin çatıları ve güneş enerjileri uçtu. Ören beldesine bağlı Çamlıca köyü camisinin minaresi devrildi. Milas'ta ve Ören beldesinde elektrik kesintisine gidildi.Muğla Devlet Hastanesi'nin Acil Servis kısmının çatısı çöktü.

Ayrıca, şiddetli fırtına nedeniyle Marmaris'in Turunç limanı hasar görerek kullanılamaz hale geldi. Bölgeyi toz bulutları kapladı.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, ''İlçede bazı evlerin çatıların da uçtuğu bilgisini aldım. Okulların son günü olması nedeniyle tatil kararı almadık. Okullarımızı, 'öğrencileri fırtına geçinceye kadar dışarı çıkarmayın' uyarısında bulunduk'' dedi.


Şiddetli fırtına Isparta ve Burdur'da da bazı camilerin minarelerinin yıkılmasına yol açtı, şiddetli fırtına yüzünden Isparta ve Burdur'da iki kişi yaralandı. Burdur Belediyesi'ne ait Uzay Çatı Pazar Yeri'nin çatısındaki plastik kaplamalar da yerinden çıktı.

Isparta'da da sabah saatlerinde başlayan fırtına, hasara ve bir kişinin yaralanmasına yol açtı. Isparta Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızının Burdur'da 97 kilometreye kadar ulaştığını, ancak meteorolojik verilerin alınıp, internet ortamında iletildiği cihazların bazılarında da şiddetli rüzgar nedeniyle sıkıntı yaşandığı için kesin tespitlerin öğleden sonra yapılabileceğini belirttiler. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler