"Tasarruflu ampul dağıtıldı mı?"

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, enerjinin daha verimli kullanılması kapsamında ülke genelinde ne kadar tasarruflu ampul dağıtıldığını öğrenmek istedi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, enerjinin daha verimli kullanılmasına yönelik önlemler nedeniyle Bakanlıkça; enerjinin her noktada verimli ve etkin kullanılması ve israfının önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Bu bağlamda, ''Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi''nin başlatıldığını ifade eden Yalçınkaya, aynı zamanda 2008 yılının ''Enerji Verimliliği Yılı'' olarak ilan edildiğini anımsattı.

Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, bakanlık tarafından, bilinçlendirme kampanyası çerçevesinde tasarruflu ampul dağıtılacağının basında geniş yer aldığını bildiren Yalçınkaya, Bakan Güler'e, şu soruları yöneltti: ''Bakanlığınızca 2008 ve 2009 yıllarında ampul dağıtımı gerçekleştirilmiş midir? Bu ampuller nerelere dağıtılmıştır? Kaç adet ampul dağıtılmıştır? Bu ampullerin dağıtımı nasıl yapılmaktadır? Ampullerin maliyeti nedir? Bakanlığınızın haricinde diğer kurumlar tarafından da proje kapsamında bedava ampul dağıtımı yapılmakta mıdır? Ampul dağıtım kampanyası hangi illerimizde uygulanmıştır? Projenin toplam maliyeti belli midir? Okullara da dağıtıldığını öğrendiğim tasarruflu ampuller Bakanlığınız tarafından mı temin edilmektedir? Bugüne kadar alınmış olan ampuller için kaç ihale gerçekleştirilmiştir? Ampuller hangi firmalardan temin edilmiştir? Hangi ihale kanununa göre alım yapılmıştır? İhale bedelleri ne kadardır? Birçok ilimizde; kaçak elektrik kullanımının yüzde 40'lar düzeyinde olduğunu biliyoruz. Kaçak elektrik kullananların tespit edilmesinin çok zor olduğuna inanıyor musunuz? Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmemesinin nedenleri nelerdir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler