''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...''

Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren dağcılardan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine ''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...'' diye not yazdığı öğrenildi. Yaralı dağcı Rahmi Keleş'in tedavisi devam ediyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sona erdirildi.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 09:40
Abone Ol google-news

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği'nin (TEDAK) organize ettiği günübirlik bir yürüyüş için bir araya gelen 17 kişi, saat 08.00'da Trabzon'dan yola çıkarak, Zigana Dağına ulaştı. Derneğin her hafta düzenlediği etkinliklerden biri olan bu yürüyüşe katılanlar, saat 11.00 sıralarında Kadırga Yaylası'na doğru yürüşe geçti. Yoğun kar nedeniyle tek sıra halinde yolu açarak yürüyen grubun üzerine, yaklaşık 500 metre yukarıdan kopan çığ düştü.

Çığı gören vatandaşların haber vermesiyle Trabzon ve Gümüşhane'den jandarma ve sivil savunma ekipleri bölgeye sevk edilirken, Zigana tesislerinde bulunan dağcılar, çığ altında kalanlara ilk müdahaleyi yaptı.

Çığ altından çıkartılanlardan 9'u olay yerinde 1'i de kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile birlikte, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da, bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.



İsimleri Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı açıkladı


Olayda ölenlerin ve kurtarılanların sayı ve isimleri konusunda gün içinde çeşitli bilgiler aktarılırken, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı, arama kurtarma çalışmalarının saat 16.30 sıralarında tamamlanmasının ardından kesin bilgileri verdi.

Bozkan yaptığı açıklamada, Burçak Sevim (25), Davut Akdeniz, Erhan Terzi (36), Özlem Timurcuoğlu (26), Hüseyin Karaosmanoğlu (69), Gülhanım Piyale (49), Yasemin Aktaş (35), Hasan Ali İsoğlu (55) ve Dursun İnan'ın olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık'ın da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde saat 16.20'de hayatını kaybettiğini belirtti.

Çığ düşmesinde yaralanan Rahmi Keleş'in (61) Farabi Hastanesi'nde, Yonca Yılmaz'ın da Maçka Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü belirten Bozkan, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek'in ise çığan fazla etkilenmediğini kaydetti.


Yaralı kurtarılan Keleş'in anlatımı

Olaydan yaralı olarak kurtulan ve KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Rahmi Keleş, Trabzon Tenis ve Dağcılık İhtisas Kulübü olarak her hafta bir etkinliklerinin bulunduğunu söyledi.

Bugün de yürüyüş yapmak için saat 09.15'te Zigana'ya ulaştıklarını ve Kadırga Yaylasına doğru yürüyüşe geçtiklerini belirten Keleş, fazla kar bulunduğu için tek sıra olarak yürüyüşü sürdürdüklerini belirtti.
Keleş, sözlerine şöyle devam etti:

''Yukarıdan aşağıya doğru çığ geldi ancak kaçamadık. Ben orta sıralardaydım, çığ beni sürükledi. Sağ elim altta kaldı, sol elimle yüzümü açtım. Nefes almaya başladım ve imdat diye bağırmaya başladım. ''İmdat'' seslerim üzerine grupta bulunan Yonca Yılmaz yanıma geldi. Bilincimi kaybetmemiştim ve tek başıma çıkma imkanım yoktu. Elleriyle karı eşeleyerek önce sol bacağımı sonra da sağ bacağımı kurtardı. Yonca olmasa kurtulamazdım. Melek gibi yetişti Allah'a şükrediyorum. Vücudum tamamen kardan çıktığında kar üstünde 6-7 kişi gördüm. Benim kurtulduğumu görenler de diğerlerini kurtarmaya doğru gittiler. Erhan Terzi'yi çıkardılar. Ona kalp masajı yaptılar, ancak kurtarılamadı. Çok üzgünüm.''
Keleş, silah sesi nedeniyle çığ meydana gelen iddialara ilişkin olarak ise ''Herhangi bir ses duymadık. Böyle bir şey yok'' dedi.



"Dağlar beni çağırıyor"

Çığ faciasında hayatını kaybeden KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okutman olan Erhan Terzi'nin, internetteki bir paylaşım sitesindeki notları, yakınlarını büyük üzüntüye boğdu.

Üniversitedeki öğrencilik yıllarından itibaren dağcılık faaliyetlerine katılan Terzi, çeşitli dağcılık kulüplerinde yöneticilik yapıyordu.

Yaklaşık 3 yıl önce evlenen ve 1.5 yaşında kızı olan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine ''Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...'' şeklinde not yazdığı ortaya çıktı.

Terzi'nin yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları, ailesinin Yenicuma Mahallesi'ndeki evinde toplandı. Oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenince fenalık geçiren anne Remziye Terzi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler