"AB ve Hamas arasında diyalog olmaz"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun kalkınma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Louis Michel, Gazze'deki durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Michel, Hamas'ın Filistin topraklarını yerle bir eden savaşta "büyük sorumluluğu" bulunduğunu söylerken, AB ve Hamas arasında diyalog olmayacağını da belirtti.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 10:04
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun kalkınma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Louis Michel, Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'yi ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şimdi, yine de Hamas'ın büyük sorumluluğu bulunduğunu hatırlamak gerek. Burada kasten söylüyorum, Hamas bir terörist hareket ve bunu böyle bildirmek gerek" dedi.

Komisyon üyesi Michel, sistematik tahrip edilen altyapı için komisyon olsun, üye ülkeler olsun, büyük yardım sağlayan ülkeler olsun, birçok kere mali yardım sağlayan Avrupa kamuoyunda bir bıkkınlık bulunduğunu da ifade etti. Filistin yönetimine mali yardım sağlayanların başında Avrupa Birliği geliyor.



"AB ve Hamas arasında diyolog olmaz"

AB Komisyonu'nun insani yardım ve kalkınmadan sorumlu üyesi Louis Michel, Avrupa Birliği ve Hamas arasında hiçbir diyaloğun kurulamayacağını bildirdi.

Komisyon üyesi Michel, Gazze'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hamas bir terörist hareket. Uluslararası toplumun bir muhatabı olma şansını kaçırdı ve bunu yaparak tartışmasız biçimde Filistin halkının bölünmesine yol açtı" dedi.

Terörizmi bir araç olarak kullanan bir hareketle konuşulamayacağını ifade eden Michel, "Hamas'ın takındığı tavrı direniş olarak kabul edemeyiz. Masum sivilleri öldürüyorsanız bu direniş değil, terörizmdir" dedi.

Michel, Avrupa'nın, Gazze Şeridi'ni kontrol eden Hamas'la olası bir diyaloğa girmeden önce İsrail'in varolma hakkını kabul etmesini istediğini yineledi.

Louis Michel ayrıca AB Komisyonu'nun Filistin halkına 58 milyon Avro tutarında insani yardım sağlayacağını bildirdi.

Michel, İsrail'den de insani yardım ekiplerinin Gazze'ye girişinde kolaylık sağlamasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler