Cam düşmesiyle ilgili Fitaş'ın açıklaması

Beyoğlu'ndaki Fitaş Bina Yönetimi, Fitaş İşhanı'nın 5. katından ön cephe camının düşmesi sonucu 1'i ağır 6 kişinin yaralandığı olayın cam takılması değil, sürgülü çerçeve sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle oluştuğunu bildirdi. Cam düşmesi sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Ece Turhan'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

Fitaş Bina Yönetimi'nden yapılan yazılı açıklamada, 22 Ocak 2009 tarihinde İstiklal Caddesi'ndeki Fitaş İşhanı'nın 5. katında bulunan sürgülü dış cephe camlarından birinin düşmesi sonucu son derece üzücü bir kaza meydana geldiği anımsatıldı.

''Söz konusu binanın dış cephesinde ve sürgülü camlarında, olay gününde herhangi bir işlem veya tadilat yapılmamıştır. Binanın dış cephe tadilatları belediyeden ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması suretiyle taşeron firmaya bir yıl önce yaptırılmıştır'' ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu sürgülü camların da diğer katlardaki sürgülü camlar gibi bu dış cephe tadilat işlemi sırasında gerekli yasal izinler ve önlemler alınarak taktırıldığı bildirildi.

Bu sürgülü camların birinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle bu olayın meydana geldiği ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Konuyla ilgili Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca tayin edilen bilirkişi tarafından 23 Ocak 2009 tarihinde yapılan teknik incelemede, olayın sürgülü çerçeve sisteminde meydana gelen teknik arıza nedeniyle oluştuğu tespit edilmiştir.
Yaşanmış olan bu olay nedeniyle büyük üzüntü duyuyoruz. Olayın hemen ardından tüm bina çalışanları tarafından yaralıların acil müdahalesi ve bakımları için gerekenler yapılmıştır ve yapılmaktadır. Olayın nedeninin ve tüm sorumlularının belirlenmesi için gerekli tüm teknik incelemeler ve soruşturma savcılık tarafından sürdürülmektedir. Şu anda tek dileğimiz, ağır yaralı durumda bulunan 19 yaşındaki Ece Turhan'ın sağlığına kavuşmasıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler