Hamas ve El Fetih biraraya geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih ile Hamas yetkilileri Kahire'de biraraya geldi. Yetkililerin, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından uzlaşı olasılıklarını görüşmek üzere toplandıkları açıklandı.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 14:26
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih ile Hamas yetkililerinin, uzlaşı olasılıklarını görüşmek üzere Kahire'de bir araya geldikleri açıklandı.

Taraflar arasında 10 aydan bu yana yapılan ilk görüşmeye Hamas adına Cemal Ebu Haşim'in, El Fetih adına Azzam El Ahmed'in katıldığı belirtildi.

Azzam El Ahmed, düzenlediği basın toplantısında, Hamas delegasyonunun ileri gelen üyelerinden biriyle görüştüğünü, tekrar bir araya gelmek konusunda mutabık kaldıklarını  söyledi.

Taraflar en son Mart 2008'de Yemen'de bir araya gelmişlerdi. Tarafların Kasım 2008'de yapmayı planladıkları görüşme, Hamas'ın boykot tehdidi üzerine Mısır tarafından ertelenmişti. Hamas, 2006'deki seçimleri kazanmasının ardından 2007'de, Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçirmişti. Batı Şeria'nın kontrolü ise halen Abbas'a bağlı El Fetih'e ait.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler