"Anayurt Oteli" 100 Temel Eser'den çıkarıldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen "100 Temel Eser" arasına konulan, ancak cinsel içeriği nedeniyle tartışma konusu olan "Anayurt Oteli"nin; 100 Temel Eser arasından çıkarıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici'nin sorusuna verdiği yanıtta Anayurt Oteli'nin 100 Temel Eser arasından "yıllar önce" çıkarıldığını savundu.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 07:31
Abone Ol google-news

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici; Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "100 Temel Eser diye bir listesi var, internet sitesinde var. "Anayurt Oteli" diye bir eser öğrencilere okunması için tavsiye ediliyor. Sayın Bakanı gördüm. Çocuğunu sınava götüren müşfik bir baba. Ama Sayın Bakana huzurunuzda soruyorum; Bu Anayurt Otelini, o sınava götürdüğü sevimli kızıyla birlikte yüksek sesle okuyabilir mi?" sorusunu yöneltti.

Çelik verdiği yanıtta, "100 Temel Eser'i tek başıma veya Müsteşar ile birlikte hazırlamadım" dedi. Türkiye´de onlarca bilim adamı, edebiyat adamı, düşünce adamı, fikir adamının bir araya geldiği bir komisyon ile 100 Temel Eser'in tespit edildiğini kaydeden Çelik, "Bunun içinde Anayurt Oteli de vardı. Fakat bazı arkadaşlarımız buradaki uygunsuz ifadeleri bize bildirdiler ve o listeden Anayurt Oteli çıktı, yıllar oldu" dedi. Bakan Çelik, konuyla ilgili daha önce de basın açıklaması yaptıklarını kaydederken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yer alan 100 Temel Eser listesinde halen "Anayurt Oteli"nin bulunması ile ilgili olarak ise, "Sitemizde eğer varsa yanlıştır. Ama bu okullarda şu anda yüz temel eser arasında önerilmemektedir, bunu bilmenizi isterim" şeklinde bilgi verdi.

Anayurt Oteli 8 ay önce listeden çıkarıldı

Bakanlık 2004 yılında uygulamaya konulan "100 Temel Eser" listesindeki "Anayurt Oteli"ni 29 Nisan 2008 tarihinde yayınladığı genelge ile kaldırdı. Söz konusu genelgede, "Anayurt Oteli" eseri listeden çıkarılarak yerine Tarık Buğra'nın "Osmancık" adlı eseri listeye dahil edilmesine karşın, söz konusu genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler