Gazze'de yeniden bomba sesleri

Filistinli militanlar İsrail-Gazze sınırında çatışmaya başladı. Gazze sınırının yakınında meydana gelen patlamada 1 İsrail askeri ile bir Filistinli ölürken, 3 İsrailli asker yaralandı. İsrail askerleri sabahki saldırının ardından şimdi de Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kasabasına girdi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 07:24
Abone Ol google-news

İsrail-Gazze sınırında, İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında çatışmaların başladığı bildirildi. Filistinli görgü tanıkları ve İsrail ordusu, Gazze'de geçen hafta ateşkes yapılmasının ardından meydana gelen ilk şiddet olayında, İsrail askerleriyle Filistinli militanların İsrail-Gazze sınırında çatışmaya başladıklarını duyurdu.

İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında biri Hamas militanı iki kişinin ağır yaralandığı bildirildi. Filistinli doktorlar, Han Yunus kasabası yakınlarında bir motosiklete düzenlenen hava saldırısında iki kişinin ağır yaralandığını söylerken, Hamas, saldırıda yaralananlardan birinin kendi militanı olduğunu açıkladı.

Arap televizyonlarının bir İsrail askerinin patlamada öldüğünü açıklamalarından kısa süre sonra Gazze Şeridi'nde İsrail ateşinde bir Filistinlinin öldüğü, 3 İsrail askerinin ise yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Kissufim bölgesinde İsrail topçusu veya helikopterleri tarafından açılan ateş sonucu 24 yaşındaki Enver El Dreim isimli Filistinlinin öldüğünü belirttiler.

Gazze sınırındaki Kissufim geçiş noktası yakınında bulunan bölge sakinleri, bölgeden şiddetli silah sesleri geldiğini ve İsrail helikopterlerinin havada daireler çizdiğini belirttiler.

 

İsrail ordusu saldırıyı doğruladı

İsrail ordusu, Gazze sınırında meydana gelen patlamada 1 İsrail askerinin öldüğüne ilişkin Arap medyasında yer alan haberleri doğruladı.

İsrail askerleri patlamanın ardından Gazze sınırını geçerek bölgede arama çalışmaları başlatırken, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'in saldırıya karşılık vereceğini söyledi, ancak ne şekilde karşılık verecekleri konusuna açıklık getirmedi.

Bombanın İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin yürürlüğü girmesinden önce mi yoksa sonra mı konulduğu belirsizliğini koruyor.

Henüz hiçbir militan grup olayın sorumluluğunu üstlenmezken, bir Hamas lideri saldırıya destek verdiklerini açıkladı. Bu arada patlamadan sonra Erez sınır kapısı geçişlere kapatıldı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler