Balkanlılar Halk Dansları Festivali, İzmir'de başladı

İlk kez Atatürk'ün talimatıyla 1936 yılında yapılan, uzun duraklama yıllarının ardından tekrar canlandırılan Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin 8'incisi İzmir'de başladı.

Yayınlanma: 05.10.2012 - 15:27
Abone Ol google-news

Festival kapsamında ilk olarak, Kültürpark İzmir Sanat'ta Bosna Hersekli ressamlar İzzet Alkoviç, Dzeko Hodzic, Edin Numankadic ve Dzevdet Nikocevic'in eserlerinden oluşan ''Balkan Kenti İzmir'' sergisi açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ise Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, festivalin Balkan kültürünün unutulmaması, daha da güçlenerek tüm dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirildiğini, konukları İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bosna Hersek'in İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise festivalin kültür ve sanata katkı sağlamasının yanı sıra, dostlukları pekiştirdiğini kaydetti.

İlk kez 1936 yılında düzenlenen festivalin uzun bir süre yapılmadığını hatırlatan Baysak, ''Atatürk'ın mirası bu festivali tekrar canlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na en içten duygularla teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Festivale katılan Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türk halk dansları ekipleri, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar yürüdü.

5 gün sürecek festivale 12 ülkeden 450 kişi katılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler