Genç sinemacılar uluslararası platformda

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 15 ve 16 Nisan tarihlerinde yapılacak "Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi" kapsamında genç Türk sinemacılar projelerinin uluslararası platforma taşıyacak. Birinci seçilen projeye ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin dolar para ödülü verilecek.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

İstanbul Film Festivali bu yıl da, genç Türk sinemacıların projelerini uluslararası platforma taşıyor. 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali bu kapsamda, "Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi" ile film projelerini bekliyor. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin geçen yıl başlattığı "Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi"nin amacını, sinemacılar için projelerini sunacakları uluslararası bir platform sağlamak ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak vermek oluşturuyor. Festival kapsamında 15 ve 16 Nisan tarihlerinde yapılacak Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'nde, Arte, Eurimages, The Match Factory gibi uluslararası kuruluşlardan gelen temsilciler, proje sahipleriyle finansal plan hazırlama ve profesyonel platformlarda proje sunumu (pitching) üzerine birebir görüşmeler yapacak, Böylece genç Türk sinemasının projelerine ve ortak yapımlara uluslararası finansman sağlanması için ilk adımlar atılmış olacak.

Türkiye'den uzun metrajlı film projelerine açık olacak Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'ne katılmak isteyen yönetmen ya da yapımcıların başvurularını en geç 9 Mart 2009 tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne [email protected] adresinden veya postayla göndermeleri gerekiyor.

Yapımcı Nida Karabol, yönetmen Yeşim Ustaoğlu, senarist-yönetmen Ümit Ünal ve uluslararası danışman Isabelle Fauvel'den oluşan Seçici Kurul tarafından yapılacak değerlendirmede başvurular arasından seçilecek projeler, atölyeye katılmaya hak kazanacak. Ayrıca atölyenin ulusal ve uluslararası katılımcılarının yapacağı bir değerlendirmenin ardından birinci seçilen projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin dolar para ödülü verilecek.

Köprüde Buluşmalar Film Projesi Geliştirme Atölyesi'ne başvuru için gereken belgelere dair ayrıntılı bilgiyi içeren yönetmeliğe ve başvuru formuna www.iksv.org/film adresinden ulaşılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler