CHP'lilerden tutuklu vekillere ziyaret

CHP'li Muharrem İnce, ''Gerek sayın Haberal, gerek sayın Balbay, yasama faaliyetlerinin bir parçası olacaklar. Yasama faaliyetlerine buradan devam edecekler. Milletvekili görevlerini yapacaklar'' dedi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 16:41
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul milletvekilleri Melda Onur ve Haluk Eyidoğan, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ve Amasya Milletvekili Ramis Topal ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'ı tutuklu bulundukları Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından, duruşmaların yapıldığı mahkeme binası önünde basın açıklaması yapan İnce, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Tuncay Özkan'ı ziyaret ettiklerini belirterek, Balbay'ın mahkemenin kendisine haksız yere ceza verdiğini ve ortada kamera kayıtlarının olduğunu söylediğini ifade etti.

İnce, Balbay'ın ceza aldığı duruşmadaki kamera kayıtlarının açıklanmasını istedi. ''Yunanistan'da, Şili'de, Arjantin'de darbe oldu. Ama 10 kişi, 13 kişi yargılandı, hapse mahkum oldu. Türkiye'de 350 kişi ne yazık ki. Dünyada tek, daktilograf memuru yargılayıp, bu memura darbe yapmak suçundan 15 yıl ceza veren tek ülke burasıdır'' ifadesini kullanan İnce, cezaevindeki arkadaşlarının, yargılanmalarıyla ilgili, 'yalnızlaştırma yaşadıklarını ve yargılamanın işkence olduğunu' söylediklerini aktardı.

Balbay ve Haberal'ın, ''cezaevi içinde ayrı bir cezaevi oluşturulduğunu'' ve ''AK Partili bazı milletvekillerinin hükümetlerini kurtarmak için Avrupa'da kendilerine hitaben, 'terörist' demelerini kınadıklarını'' söylediğini aktaran İnce, milletvekili olan arkadaşlarına grup başkanvekili olarak görev verdiğini belirterek, şöyle devam etti: ''Dedim ki sayın Balbay'a, Adalet Bakanını izleme görevi sana ait. İnfaz koruma memurlarının özlük haklarıyla ilgili gündem dışı bir konuşma hazırlayacak ve bir milletvekili arkadaşımız bunu TBMM'de gündem dışı olarak okuyacak. Ve yine bu konuyla ilgili bir meclis araştırması hazırlayacak. Özel yetkili mahkemelerin yargılama yöntemleri üzerine de bir gündem dışı konuşma hazırlayacak. Haberal hoca da, 'şartlar işkence şartı, yargılama değil işkence yapılıyor burada' dedi. 'Buradaki düzen bir ortaçağ düzenidir' dedi. 'Sus, atarım dışarı, soru soramazsın' denilip, bir tahakküm kurulduğunu söyledi. 'Seçilmiş bir milletvekili tutukluysa o ülkede demokrasi yoktur' dedi. 59 ülkenin ortak bildirisinde Haberal'ın, tutukluluğunun yanlış olduğu vurgulanıyor. Ama bunun toplum tarafından bilinmemesine çok üzüldüğünü söyledi.''

-Haberal'dan organ nakli konusunda konuşma hazırlaması isteği-

Muharrem İnce, Mehmet Haberal'dan da, grup başkan vekili olarak, organ nakli konusunda gündem dışı bir konuşma hazırlaması isteğinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Bunu bir milletvekili arkadaşımızın okumasını söyledim. Bu konuda bir çalışma, hazırlık yapacak. Önümüzdeki günlerde bunu bana iletecek. Ve hekim kökenli bir milletvekili arkadaşımız, organ nakli konusundaki, sayın Haberal'ın hazırladığı bu gündem dışı konuşmayı meclis kürsüsünden okuyacak. Yine Haberal, tıp eğitimiyle ilgili bir meclis araştırması hazırlayacak. YÖK kanunu üzerinde yapılması düşünülen bu değişikliklerle ilgili bir hazırlık yapacak. Bu hazırlığı da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu meclis araştırmasını da vereceğiz. Yani gerek sayın Haberal, gerek sayın Balbay, yasama faaliyetlerinin bir parçası olacaklar. Yasama faaliyetlerine buradan devam edecekler. Milletvekili görevlerini yapacaklar.''
İnce, ''Ayıplı demokrasi devam ediyor. Eksik milli irade devam ediyor. Meclisin açıldığı gün, sayın Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra, Başbakanın konuşması kafamıza kazınmış durumda. Başbakan, açık açık şunu söyledi; 'Yargıya talimatı sen verme, ben veririm' dedi. Bunu net bir şekilde gördük. Yasama, yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Ne yazık ki yargı da yürütmenin emrine girmiş durumdadır'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Murat Kaya
Yayıncı: Nurettin Coşkun 08.10.2012 19:19:34


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler