"IMF ile bazı hassasiyetlerimiz devam ediyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerde bir mutabakat sağlandığını ve bunun için görüşmelere 10 günlük bir ara verildiğini söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 10:35
Abone Ol google-news

 Davos'ta IMF Başkan Yardımcısıyla bir görüşmesinin olacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı konularda hassasiyetleriniz vardı. Bunlar aşıldı mı?" sorusu üzerine de "Bazıları aşıldı, bazıları devam ediyor" dedi.  Başbakan Erdoğan, "Davos'ta fikir birliği sağlanacağına inanıyor musunuz?" sorusuna da, "Sağlanır sağlanmaz. Biz bildiğimizi, onlar da bildiklerini ortaya koyacaklar. Nihai karar, onların da kendi Başkanlar Konseyi var, orada görüşüldükten sonra ortaya çıkacak" yanıtını verdi.

 

Kütüphane açılışı yaptı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışını yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, temelinde kitabın ilk olduğu medeniyetin mensupları olarak geçmişte kütüphanelere büyük önem verildiğini belirtti. Geçmişte başta İstanbul olmak üzere tarihi kentlerde büyük kütüphaneler kurulduğunu anlatan Erdoğan, ancak son zamanlarda bu tür kütüphaneleri göremediklerini söyledi. Erdoğan, AKP olarak kütüphaneleri yaygınlaştırmak istediklerini, bu doğrultuda İstanbul'da dev bir kütüphane kurmak için çalışma başlattıklarını belirtti.
Erdoğan, İstanbul'da kurulacak kütüphaneyle ilgili bazı imar sorunları olduğunu, bunların aşılmasının ardından kütüphanenin kazandırılacağını kaydetti.
 

'Kütüphane 1 milyon TL'ye mal oldu'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç de kütüphanenin kurulmasına Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başladıklarını, bu konunun MYK'da da ele alındığını anlattı. Denemeç; yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan 25 bin cilt kitabın bulanacağı kütüphanede, halen 7 bin cilt İngilizce ve Türkçe koleksiyonun yer aldığını belirtti. Reha Denemeç, bazı elektronik dergi ve kitaplara da abone olunan kütüphanenin başta üniversite öğrencileri ve akademisyenler olmak üzere tüm halka açık olacağını dile getirdi.

Denemeç, radyo frekansı ve kitap kimlik tanıma sistemi bulunan kütüphanenin, içerdiği eserler bakımından da Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bazı bakanlar, parti yöneticileri ve milletvekilleri, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Piyanist Emre Şen'in seslendirdiği ''Mozart'ın Türk Marşı''nı dinledi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kütüphaneyi gezdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler