''Hile Yolu''nun galası yapıldı

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak ve Hrant Dink suikastının anlatıldığı ''Hile Yolu'' filminin galası yapıldı.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 13:04
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda düzenlenen galaya 49. Altın Portakal'ın ulusal uzun metraj film yarışması jüri başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yapımcısı Hakan Alak, oyuncular Ozan Bilen, Serkan Yakan ile Halil İbrahim Aras ile çok sayıda izleyici katıldı.

90 dakika süren filmin ardından düzenlenen söyleşide filmin yapımcısı Hakan Alak, 3 yıldır bu film için çalıştıklarını, filmde son yıllarda devam eden davaları işlediklerini söyledi.
Özellikle Hrant Dink davasının bütün aşamalarının filmin gündeminde olduğunu anlatan Alak, ''Bunun dışında danıştığımız birçok kaynak oldu. Filmde özellikle bir danışman seçmedik. Gerçek anlamda bağımsız bir film yapmak istedik. Bu yüzden de bütün kaynakları kendi süzgecimizden geçirerek hikaye oluşturmak istedik'' dedi.

Hrant Dink davası, hala süren Malatya Zirve Yayınevi davası, Rahip Santaro davalarını senaryoyu çalışırken incelediklerini ifade eden Alak, şöyle konuştu:
''Ergenekon davası, Kafes operasyonu... Bu hikayenin tam bittiği yerde reel hayatta Kafes Operasyonu başlıyor. Burada yargılananlar, azınlıklara ve gayri Müslimlere yönelik tehditler, haraç alma, taciz etmeye giden eylemeleri yaptıkları iddia edildiği için yargılanıyor. Onların davalarının sonuçları bizi bağlamıyor, ama kurduğumuz hikayede oradan da faydalandık.''
Alak, bir izleyicinin filmde yer alan ''Paşa'' karakterinin şu anda ne yaptığı sorusunu, ''Paşa uzlaştı. Tutuklanmayanlardan biri'' şeklinde cevapladı.

Yapımcı Alak, ''Filmde neden Fenerbahçe'nin stadına yer verildiği'' sorusuna ilişkin, şöyle konuştu:
''Kıvrak cevaplar vermeye gerek yok. Filmi Yoğurtçu Parkı'nda çektik. Dolmabahçe'de filmi çekseydik İnönü Stadı'nı kullanırdık. Orada hiçbir sorun yok. Eğer bir anlam yüklemek istiyorsanız, 'Evet, maçı protokolde izleyen, yönetimde yer alan emekli generaller var. Bunun göndermesi bu. Aziz Yıldırım değil yani...''

Yapımcı Alak, Hrant Dink Vakfı'ndan yardım almadıklarını bildirerek, ''Saygıyı elden bırakmadan, kimseyi rencide etmeden bir hikaye anlatmak istedik. Ama bunun için de bazı kapıları kapatmamız gerekiyordu. Özellikle temas kurmamamız gerekiyordu. Bu, tavır değil. Aklıselim olarak anlatabilmemiz için bunu tercih ettik'' dedi.

Hile Yolu

Yönetmenliğini Ersin Kana, yapımcılığını Hakan Alak'ın üstlendiği filmde, Agos Gazetesi kurucusu Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesinin arkasındaki ilişkiler anlatılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler