Cumhurbaşkanlığı sitesindeki harita

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, yenilenen Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yer alan KKTC haritasına ilişkin açıklamada bulundu. Basından büyük tepki gören harita ile ilgili ''Cumhurbaşkanlığı forsu'' tıklandığında, ziyaret edilen devletin KKTC olduğunun özellikle ifade edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 12:08
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün faaliyetlerini,daha görsel, kolay ulaşılabilir ve modern bir tarzda sunabilmek için ''Google Maps'' altyapısı kullanılarak ''Cumhurbaşkanımız Nerede'' uygulamasının hazırlandığı hatırlatıldı.

Uygulamanın bir haftadır internet sitesinde yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sayın Cumhurbaşkanımızın nerelere gittiği bilgisi, 'Google Maps' haritalarından elde edilen koordinat bilgilerinden faydalanılarak gösterilmektedir. Google haritaları, dünya genelinde muhtelif firmalardan uydu fotoğrafı ve sayısallaştırma hizmeti alınarak hazırlanmakta ve sitemizde yer alan haritaların altında, verilerin hangi kaynaktan alındığı açıkça belirtilmektedir. Haritalar üzerinde kullanıcılar tarafından değişiklik yapma imkanı bulunmamaktadır. Söz konusu Google haritalarından internet sitemizde yararlanılmış olması bu haritalara herhangi bir resmiyet kazandırmayacağı gibi, bazı basın ve yayın organlarındaki eleştirilerin aksine, Cumhurbaşkanlığı forsu tıklandığında gösterilen içerik bilgisinde, ziyaret edilen devletin KKTC olduğu özellikle ifade edilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler