Toyota, 7,43 milyon aracını geri çağırdı

Japon otomobil üreticisi Toyota, ABD, Japonya, Avrupa ve dünyanın başka bölgelerindeki 7,43 milyon aracını geri çağırdı.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 10:50
Abone Ol google-news

Toyota şirketinden yapılan açıklamada, sürücü koltuğu yanındaki otomatik pencere anahtarında aynı oranda makine yağı kullanılmadığının belirlenmesi üzerine araçların geri çağrıldığı bildirildi.

Açıklamada, üretim hatasından kaynaklanan bu sorunun anahtarda sürtünmeye ve bazen de araç içinde duman çıkmasına neden olabileceği belirtildi.

Toyota sözcüsü Coiçi Taçikava, şimdiye kadar bu sorunla ilgili olarak yaralanma olayları meydana gelmediğini, ancak ABD'den 200'ü aşkın ve 39'u Japonya'da olmak üzere başka ülkelerden sözkonusu soruna ilişkin şikayetler aldıklarını söyledi.

Toyota şirketinin geri çağırdığı araçlar 2005-2010 yılları arasında üretilen bir düzineyi aşkın marka ve modellerde aracı kapsıyor.

Kuzey Amerika'da geri çağrılan 2,47 milyon araç, Yaris, Corolla, Matrix, Camry, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia ve Scion'un xB ve xD modellerinden oluşuyor.

Japonya'da Vitz, Belta, Ractis, Ist, Auris ve Corolla Lumion marka 460 bin araç, Avrupa'da da Yaris, Corolla, Auris, Camry ve Rav-4 marka toplam 1,39 milyon araç geri çağrıldı.
Ayrıca Avustralya, Çin ve Asya ile Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinden de araçların geri çağrıldığı bildirildi.

Son araçlarla birlikte Toyota tarafından 5-6 yılı aşkın bir süre içinde hatalı üretim nedeniyle toplu olarak geri çağrılan araçların sayısı 14 milyonu buldu.

Toyota yetkilileri geri çağrılan araçların sayısındaki artışın kısmen şirketin aşırı iddialı büyüme hedeflerinden kaynaklandığını belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler