Kadın kıyafetiyle eşini öldüren kocaya müebbet

Kayseri'de, 1 ay önce kadın kıyafeti giyerek ayrı yaşadığı eşini öldüren Rafet Kaya'ya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 10.10.2012 - 13:53
Abone Ol google-news

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Rafet Kaya (57) ve avukatı ile Kaya'nın çocukları, öldürülen Cafiye Kaya'nın (52) kardeşleri Mustafa Kayısı ile Yurdagül Bayram katıldı.

Tutuklu sanık Kaya, savunmaya geçmeden önce mahkeme salonunundan çocuklarının çıkartılmasını talep etti. Ancak mahkeme Kaya'nın küçük kızı Filiz Ertaş'ın davacı olduğundan dolayı bu talebi reddetti.

Rafet Kaya savunmasında, pişman olduğunu belirterek, olay günü eve karısı ile barışmak için gittiğini, bıçağı da eşinin erkek kardeşinin kendisini ölümle tehdit ettiği için yanına aldığını söyledi.

Evden uzaklaştırma cezası bulunduğu için kadın kıyafetleri giydiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

''Ben eşimi seviyordum. Böyle olmasını hiç istemedim. Eşimin aklını hep kardeşleri çeldi. Olay günü de eve barışmak için gittim. Çay demle, oturup konuşalım dedim. Ama kendisini bir erkeğin beklediğini söyledi. Ben o kişinin kim olduğunu sordum. O sırada çantasından çıkardığı biber gazını gözüme sıktı. Bahsettiği erkeğin de evde bulunduğunu zannedip bıçağı sağa sola savurdum. Gözlerim biber gazından dolayı yandığı için kapalıydı. Bıçak darbelerinin eşime geldiğini biber gazının etkisi hafifleyince anladım. Olayın şoku ile kaçmaya çalıştım.''

Mahkeme heyeti Cafiye Kaya'nın kardeşleri Mustafa Kayısı ve Yurdagül Bayramı da tanık olarak dinledi.

Her iki tanık da enişteleri Rafet Kaya'nın ablalarına aşırı şiddet uyguladığını, bir kadınla dost hayatı yaşamaya başladığı için ablalarının boşanma davası açtığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, Rafet Kaya'ya ''Yakın akrabayı tasarlayarak öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Rafet Kaya, 10 Eylül'de kadın kıyafeti giyerek girdiği evde ayrı yaşadığı eşini bıçaklayarak öldürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler