Atina, Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyor

Çalışma ziyareti için Atina'ya giden Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamada bulunan Bakoyanni, Atina'nın Irak'ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğü desteklediğini söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, çalışma ziyareti için Atina'ya gelen Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya geldi. Bakoyanni görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Zebari ile iki ülke ilişkileri, Orta Doğu'daki ve uluslararası gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

Atina'nın tüm gücüyle Irak'ta istikrar ve demokratik süreci desteklediğini vurgulayan Bakoyanni, Yunanistan'ın Irak'ın kalkınmasının finanse edilmesi çabasına da katıldığını ve bu çerçevede Erbil kentinde ekonomik ve ticari işler bürosu açmayı planladıklarını açıkladı.

Irak'ta zarar gören müzelerin yenilenmesi için ikili işbirliğini yoğunlaştıracaklarını da ifade eden Bakoyanni, ayrıca Gaugamela bölgesine Büyük İskender'in heykelinin dikileceğini belirtti.

Erbil yakınlarındaki Gaugamela (Gavgamela) ovasında MÖ 331 yılında Büyük İskender, Pers İmparatoru 3. Darius ile karşılaşmış ve Pers ordularını bozguna uğratmıştı.
Zebari ise Atina'ya hem ikili hem de uluslararası düzeyde Irak'taki demokratik sürece verdiği destek için teşekkür etti.

Gazetecilerin Yunanistan'da yaşayan Iraklıları konu alan sorusunu da yanıtlayan Zebari, vatandaşlarının genelde batı Avrupa'ya geçmek için Yunanistan'a geldiklerini ancak Irak hükümetinin geri dönmelerini arzu ettiğini ve onları bu yönde teşvik ettiğini kaydetti.
Atina'dan Irak'ın kültür mirasının korunması için yardım istediğini de belirten Zebari, bu alanda faaliyet gösterecek teknik komitelerin yakında çalışmalarına başlayacağını söyledi.
Zebari, Yunanlı iş adamlarını Irak'ın yeniden yapılanması faaliyetlerine katılmaya davet ettiğini de kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler