"TRT, AKP'nin yayın organı oldu"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, TRT'nin Tuncay Güney röportajını yayınlamasını eleştirerek "Eskiden TRT bir yayıncılık okuluydu iktidarınızla birlikte AKP'nin yayın organı oldu" dedi. Okay, TRT'nin AKP tarafından çiftlik gibi kullanıldığını söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 15:14
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin, TRT'de yayınlanan Tuncay Güney röportajı nedeniyle Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülürken, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, önerge sahibi olarak yaptığı konuşmada, TRT'nin yayınlarını eleştirdi. İbrahim Şahin'in genel müdür olarak göreve başlamasının ardından ilk işinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük emeği olan İsmet İnönü'ye "Ezberbozan" isimli programda "millet düşmanı" denilmesine izin vermek olduğunu savunan Okay, "Yansız ve tarafsız olması gereken TRT AKP'nin ideolojisinin dayatılması için misyon üstlenmiştir" dedi.

TRT'de yapılan programlarda anamuhalefet boşluğu altında CHP'nin eleştirildiğini belirten Okay Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a "TRT'de iktidarın beceriksizliği, yolsuzlukları diye bir program olsa ne yapardınız sayın bakan" diye seslendi.

TRT'nin son marifetinin, Ergenekon süreciyle ilgili yürütülen psikolojik harekata ilişkin misyonunu sürdürmek ve Tuncay Güney isimli 'ne olduğu belli olmayan' bir kişiye programında yer vermek olduğunu ifade eden Okay, AKP sözcülerinin Ergenekon konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Ergenekon virüsünün size bulaşmasından mı endişe ediyorsunuz?" dediğini Başbakan Erdoğan'ın da yine CHP'ye "Bazı kişilerle gönül bağınız mı var?" diye sorduğunu hatırlattı. Okay "Bu konuşmalardan sonra TRT işareti aldı, misyonu gereği, Tuncay'ı bulalım. Ergenekon CHP ye genel başkanına da bulaşsın dedi. Mahir eller, on parmakta on kara herkese bulaşıyor. Çamur atıyor." dedi.

TRT'nin eskiden bir yayıncılık okulu olduğunu ancak mevcut iktidar döneminde AKP'nin yayın organı haline geldiğini kaydeden Okay, AKP'nin TRT'yi çiftlik gibi kullandığını da öne sürdü. Okay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkındaki gensoruyu "suskun, sessiz, mahçup bir tavırla yapılanlara destek olduğu, anayasal ve yasal görevlerini yerine getirmediği" için verdiklerini kaydetti.


Soru önergesi gündeme alınmadı

CHP'nin TRT yayınlarıyla ilgili Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylamayla gündeme alınmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler