AB reform süreci hızlanıyor

Reform İzleme Grubu (RİG), ilgili bakanların katılımıyla 14. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, siyasi reformlar üzerinde durulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 15:13
Abone Ol google-news

Reform İzleme Grubu (RİG), Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katımıyla toplanarak siyasi reformlar çalışmalarını görüştü.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın daveti üzerine 26 Ocak'ta yapılan toplantıda Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hazır bulundu.

Toplantıya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, RİG'in görev alanını, hükümetin öncelikli gündem maddelerinden olan siyasi reform çalışmaları oluşturduğu belirtildi.

İlk toplantısını 18 Eylül 2003 tarihinde gerçekleştiren RİG'in, bu çerçevede, demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler konularındaki düzenlemeleri güçlendiren ve güvence altına alan kapsamlı mevzuat çalışmalarının sürdürülmesi ve etkin olarak uygulanmasını üst düzeyde takip ettiği ve yönlendirdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
"Toplantıda, esas itibarıyla vatandaşlarımızın daha iyi yaşam standartlarına kavuşturulmaları amacıyla gerçekleştirilen reformlar kapsamında kısa ve orta vadede yerine getirilmesi gereken ilâve hususlar ele alınmış, reformların derinleştirilmesi ve sürece ivme kazandırılması hususundaki kararlılık vurgulanmıştır. Toplantı gündemi çerçevesinde, yeni Ulusal Programımız ve AB katılım sürecimizdeki son durum ışığında, bundan sonrası için yapılması gereken öncelikli çalışmalar ile siyasi kriterler açısından genel durum görüşülmüştür."

Bu arada, RİG toplantılarının daha sık aralıklarla yapılması da kararlaştırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler