Türkiye evinde kayıp: 1-0

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu 3. maçında İstanbul'da Romanya'ya 1-0 yenilen Türkiye, finallere gitme yolunda ağır bir yara aldı.

Yayınlanma: 12.10.2012 - 19:29
Abone Ol google-news

Hollanda'nın birincilik için favori gösterildiği grupta ikincilik yarışındaki en önemli rakibine, hem de kendi evinde mağlup olan (A) Milli Futbol Takımı, büyük düş kırıklığı yaşattı.

Hollanda'nın ardından Romanya'ya da yenilen ay-yıldızlı ekip 3 maç sonunda 3 puanda kalırken, İstanbul'a gol averajıyla lider gelen Romanya ise 3. maçını da kazanarak puanını 9'a çıkardı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Grupta 16 Ekim Salı günü Türkiye, Macaristan deplasmanına giderken, Romanya ise evinde Hollanda'yı ağırlayacak.

Avcı'yla 10. maçta 5. yenilgi

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 3'ü resmi, 7'si özel olmak üzere 10 maç yapan milliler, bunlardan 5'ini kazandı, 5'ini yitirdi. Abdullah Avcı yönetimindeki maçlarda toplam 16 kez fileleri havalandıran milliler, kalesinde ise 12 gol gördü. Avcı, ay-yıldızlı ekibin başındaki 3. resmi maçında 2. kez mağlubiyet üzüntüsü yaşadı.

Romanya'ya alkış

Deplasmanda Türkiye'yi yenerek gruptaki iddiasını ortaya koyan Romanya Milli Takımı, maç sonrası galibiyet sevincini kendilerini İstanbul'da yalnız bırakmayan taraftarları ile paylaştı. Bu arada, Türk taraftarlar, soyunma odasına giden Rumen oyuncuları alkışladı. Rumen oyuncular da aynı şekilde Türk seyircilerin bu jestine karşılık verdi.

Hamit'e tepki

Milli futbolcu Hamit Altıntop, ikinci yarıda oyundan alınışı sırasında taraftarlardan tepki gördü. 61. dakikada yerini Mevlüt Erdinç'e bırakan Hamit Altıntop, saha kenarına gelirken taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

Emre Çolak milli oldu

Galatasaraylı Emre Çolak, Romanya maçında ilk kez (A) milli formayı giydi. 68. dakikada Sercan Sararer'in yerine oyuna giren 21 yaşındaki Emre Çolak, (A) Milli Takım'da ilk kez oynadı.

Aslı Çakır Alptekin'e plaket

Milli maçın devre arasında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Türkiye'ye ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, onurlandırıldı. Alptekin'in altın madalya kazandığı yarış stattaki dev skorborddan gösterilirken, tribünleri olduran binlerce taraftar yarış yeniden yapılıyormuş gibi büyük coşku yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, federasyon adına milli atlete plaket verdi. Aslı Çakır Alptekin daha sonra tribünleri dolaşırken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

''I love you Alex''

Milli maçın son anlarında tribünlerden ''I love you Alex'' sesleri yükseldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan milli maçın son bölümünde, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshederek bu akşam ülkesine dönen Brezilyalı futbolcu lehine tezahürat yapıldı.

Bourceanu'ya yabancı madde atıldı

Romanya Milli Takımı'ndan Bourceanu, ikinci yarının hemen başında korner atışı kullanırken, tribünden atılan bir cisim kafasına isabet etti. Rumen oyuncu kısa bir süre yerde kalırken, maçın hakemi Howard Melton Webb, 4. hakem ile konuştuktan sonra oyunu başlattı.

Fotoğraflar: Fatih Erdoğdu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler