İşte oylamaya katılmayan AKP ve MHP'liler

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifine AKP'den 3, MHP'den ise 4 milletvekili mazeretleri nedeniyle katılmadı.

Yayınlanma: 12.10.2012 - 18:57
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Genel Kurul'da, 72 ret oyuna karşılık 360 oyla kabul edilen teklifin 1. maddesindeki oylamaya AKP'den, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de dahil olmak üzere 7 milletvekili, 2. maddesindeki oylamaya 6 milletvekili, tümü üzerindeki oylamaya ise 4 milletvekili katılmadı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in birleşimi yönettiği tümü üzerindeki oylamada, mazeretleri nedeniyle AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı hazır bulunmadı.

Oylamaya MHP'den ise İstanbul Milletvekili Engin Alan ile birlikte, Konya Milletvekili Faruk Bal, Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve Ankara Milletvekili Mustafa Erdem katılmadı.

Anayasa değişikliği teklifini CHP ve BDP desteklemedi. Teklifi ortak veren AKPi'nin 326, MHP'nin ise 51 milletvekili bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler