Davos Zirvesi'ne alternatif forum

"Başka Bir Dünya Mümkün" sloganı ile Davos Zirvesi'ne alternatif olarak toplanan Dünya Sosyal Forumu Brezilya'da başlıyor. Katılımcılar, ekonomik krizin, alternatif kalkınma modelleri geliştirilmesi taleplerini haklı çıkardığı için bu yılki forumun hayati önemi olduğuna dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 08:16
Abone Ol google-news

Bu yıl 9. kez yapılan "Dünya Sosyal Forumu", yağmur ormanlarıyla çevrili bir Amazon kentinde renkli bir yürüyüşle başladı.

Brezilya'nın Belem kentinde "Başka Bir Dünya Mümkün" sloganı ile yapılan forumun açılış yürüyüşüne davullar ve geleneksel dans gösterileri eşliğinde yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

Katılımcılar, dünyadaki ekonomik kriz alternatif kalkınma modelleri geliştirilmesi taleplerini haklı çıkardığı için bu yılki forumun daha hayati öneme sahip olduğuna dikkati çekiyor.

6 gün sürecek Belem'deki foruma, bu yıl yaklaşık 100 bin kişinin dahil olması bekleniyor. Foruma 5 Güney Amerika liderinin de katılacağı kaydediliyor.

İlki 2001 yılında Brezilya'nın Porto Alegre kentinde yapılan "Dünya Sosyal Forumu"na, her ülkeden çevreciler, anarşistler, sosyalistler, sendikacılar, aktivistler, yerliler gibi çeşitli kesimlerin temsilcileri katılıyor.

Forum kapsamında çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, toplantılar ve kültürel etkinlikler de yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler