Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanacak ilk Türk

Sinema ve tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç hem kendine hem de Türkiye'ye büyük zarar veren açıklamaları nedeniyle Cenevre Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanacak. Bu mahkemede yargılanacak ilk Türk olacak Olgaç'la ilgili soruşturmayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı başlattı.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 09:12
Abone Ol google-news

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Rum esiri öldürdüğünü iddia etikten sonra sözlerini geri alan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç hakkında Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmesi'ne göre soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma sonrası Olgaç'ı suçlu bulursa dosya Adalet Bakanlığı aracılığıyla Cenevre Savaş Suçları Mahkemesi'ne gönderecek. Olgaç, bu mahkemede yargılanan ilk Türk olacak.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda bir'i esir 10 Rum öldürdüğünü iddia etikten sonra sözlerini geri alan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç hakkında Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmesi'ne göre soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı Çakır, soruşturma sonrası Olgaç'ı suçlu bulursa, dosya Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü aracılığıyla Cenevre Savaş Suçları Mahkemesi'ne gönderilecek.

Aradan 35 yıl geçtiği için hakkında Türkiye'de dava açılması mümkün olmayan Olgaç ile ilgili soruşturma sırasında Rus savaş esiri öldürüp öldürmediği tespit edilecek. Olgaç'ın Rum esiri öldürdüğü tespit edilirse hakkında 'savaş sucu' işlediği iddiasıyla dava açılacak.

Bu durumda Olgaç, Cenevre Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan ilk Türk olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler