Sıvas yiğidolarla gurur duyuyor

Lig lideri Sıvasspor'un, 4 gün önce ligde mağlup ettiği Galatasaray ile Fortis Türkiye kupası çeyrek final ilk maçında İstanbul'da berabere kalması Sıvas basınında büyük yankı buldu. Kentte yayın yapan gazetelerden bazıları, ''Aslan'a 2. sille'', ''Cimbom'u ağlattık'', ''Yiğido GS'ye yine kök söktürdü'', ''Bahaneniz var mı?'', ''Bu düğümü buz çözer'' gibi başlıklarla maçı okuyucularına duyurdu.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadyumu'nda 1-1 berabere kalan Sıvasspor, 3 Şubat'taki rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etti.
Lig lideri Sıvasspor, 4 gün önce ligde iç sahada 2-0 mağlup ettiği Galatasaray'a, dün de Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında galibiyet şansı tanımadı. Galatasaray'a karşı tarihindeki ilk galibiyetini 4 gün önce elde eden Sıvasspor, dün de bu galibiyetin moraliyle çıktığı Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve rövanş maçı için avantaj elde etti.
Sıvasspor ile Galatasaray arasındaki Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçı 3 Şubat Salı günü saat 14.00'de, Sıvas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.

Golsüz beraberlik Sıvasspor'a yetiyor

Sıvas'taki maçın 0-0 eşitlikle veya Sıvasspor'un galibiyetiyle sona ermesi halinde, kırmızı-beyazlı ekip kupada adını yarı finale yazdıracak.
Sıvas'taki maçın Galatasaray'ın galibiyetiyle ya da 2-2 ve üzeri gollü beraberliklerle sona ermesi halinde Sıvasspor, kupadan elenecek. Rövanş maçının normal süresinin 1-1 eşitlikle sona ermesi halinde ise karşılaşma uzatmaya gidecek.

Ali Sami Yen'de ilk beraberlik

Galatasaray ile bu maç öncesinde ligde 7 kez karşılaşan iki ekip, bu kupa maçı ile birlikte 8. randevuya çıktı.

Galatasaray'a karşı daha önceki 7 maçta 4 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 galibiyet alan Sıvasspor, bu maçtan 1-1 eşitlikle ayrılarak sarı-kırmızılı ekibe karşı 3. beraberliğini elde etti.
Ali Sami Yen Stadyumu'nda Galatasaray'a daha önce ligde 3 kez mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, ilk kez İstanbul'da rakibine mağlup olmadı.

Maçın Sıvas basınındaki yankıları


Futbol kamuoyu tarafından ilgiyle izlenen maça, Sıvas basını da geniş yer ayırdı. Kentte yayın yapan yerel gazeteler, spor sayfalarında maçı ''Cimbom'u ağlattık'', ''Aslan'a 2. sille'', ''Yiğido GS'ye yine kök söktürdü'', ''Yiğido Aslan'ı elinden kaçırdı'', ''Yiğido turu eve bıraktı'', ''Düğüm Sıvas'ta çözülecek'', ''Kupaya el attık'' başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.

Bazı gazeteler, Galatasaray'ın ligde Sıvasspor'a karşı aldığı 2-0'lık mağlubiyet sonrası, sarı-kırmızılı camiadan bazı kişilerin yenilgiye bahane olarak buzlu zemini gösterdiğini anımsatarak, 1-1 biten maçla ilgili olarak ''Bahaneniz var mı?'' başlığı attı. Bir gazete ise, ''Bu düğümü 'buz' çözer'' başlığı atarak kupada turu geçen takımın Sıvas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak maç sonrası belirleneceğini belirtti.

Başka bir gazete ise ligdeki 2-0'lık mağlubiyet sonrası Galatasaraylı yöneticilerin maçın hakemini eleştirdiğini anımsatarak, ''4 gündür hakem yaygarası yapan Galatasaray amacına ulaştı...'' başlığı atarak kupa maçının hakemini eleştirdi. Aynı gazete ''12 kişi oynadınız da ne oldu?'' başlığını da spor sayfasında kullandı.

Sıvasspor kulübünün resmi internet sitesi de maç ile ilgili verdiği haberde, ''Ali Sami Yen'de Yiğido rüzgarı esti'' başlığını kullandı. Haberin girişinde, ''Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray'ı evinde ağlattık'' ifadelerine de yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler