''Bayramda siber suç kurbanı olmayın''

Bayramda USB gibi taşınabilir hafıza kartları ile paylaşımın artması nedeniyle bilgisayar kullanıcılarının ''siber suç kurbanı'' olmaması için uyarılarda bulunuldu.

Yayınlanma: 22.10.2012 - 11:03
Abone Ol google-news

Antivirüs yazılım kuruluşlarından biri olan ESET'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de Kurban Bayramı döneminde seyahatlerin ve kişisel bilgisayar kullanımının arttığını ifade etti.

Alev Akkoyunlu, USB gibi taşınabilir hafıza kartlarının da bayramlarda paylaşımının arttığını belirterek, ''Kontrolsüz kullanılan bellekler günümüzün en büyük virüs bulaştırıcıları'' dedi.

Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle pek kişinin seyahat halinde olduğuna ve kişisel bilgisayarlarını beraberinde götürdüğüne dikkati çeken Akkoyunlu, şunları kaydetti:
''USB'ler hayatı kolaylaştırıyor ve neredeyse herkes tarafından her yerde kullanılıyor. Ancak bu ürünlerle taşınan zararlı yazılımlar internet yoluyla gelen virüslerden bile daha geniş bir yayılmaya sebep oluyor. Tatil ve özel günlerdeki insan hareketliliği burada yayılma çapını artırıyor. Bu nedenle özellikle Kurban Bayramı'nda dikkatli olunmasını öneriyoruz.''

Alev Akkoyunlu, bayramda bilgisayar kullanırken güvende kalmak için şu uyarılarda bulundu:

''USB aygıtları ve diğer hafıza kartlarını virüslere karşı kontrol edin. Sistem yamalarını ihmal etmeyin. Önemli verilerinizi mutlaka yedekleyin ve güvenli bir ortamda saklayın. Kullanıcıların ilgisini çeken ''bedava'', ''kazandınız'' gibi mesaj ve e-maillere karşı uyanık olun. Güvenli olmayan ya da ortak ağ ortamında gerekmediği sürece parasal işlemler yapmayın. Her zaman güncel bir antivirüs yazılımı kullanın. Bilgisayarınızı virüslere karşı tarayın.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler