Organları hayat kurtaracak

Küçükçekmece'de çalıştığı inşaattan düşerek ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 20 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Harun Köseoğlu'nun ailesi, Harun'un böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışladı.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 14:34
Abone Ol google-news

Kadıköy'deki Özel Şifa Hastanesi yetkilileri, beyin ölümü gerçekleşen 27 yaşındaki Harun Köseoğlu'nun organlarının bağışlanması konusunda aileye yaptıkları teklife olumlu cevap aldı.

Bunun üzerine alınan Köseoğlu'nun böbrek, karaciğer ve pankreası, ihtiyacı olan hastalar için Memorial Hastanesi'ne götürüldü.

Organ bağışına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren baba Hüseyin Köseoğlu, oğlunun organlarının bağışlanmasına ilişkin zor karar verdiğini belirterek, ''Oğlum artık yok. Onu geri getirme şansımız da kalmadı. Doktorlar bu teklifi getirdiklerinde önce çekindim. Ancak oğlumun organlarının umut olduğunu anlayınca bağışlamaya karar verdim. Bir duaları yeter'' dedi.

Köseoğlu, oğlunun nişanlandıktan sonra iş bulmak amacıyla Kayseri'den İstanbul'a geldiğini ve bir arkadaşıyla birlikte inşaatlarda çalışmaya başladığını anlattı. Oğlunun 7 Ocak'ta Sefaköy'de çalıştığı inşaatta 4 metre yüksekten düşerek beyin travması geçirdiğini belirten Köseoğlu, önce Haseki Hastanesi'ne kaldırılan oğlunun daha sonra Özel Şifa Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler