Rusya borç siliyor ama bir şartla

Rusya Kırgızistan'ın borcunu koşullu olarak silemeyi planlıyor. Rusya Devlet Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Kırgızistan'ın Rusya'ya olan yaklaşık 200 milyon dolarlık borcunun büyük bölümünün Bişkek'te hizmet veren 'DASTAN' adlı firmanın yüzde 48 hisse senedi karşılığında silinebileceğini belirtti.

Yayınlanma: 28.01.2009 - 15:25
Abone Ol google-news

Moskova, Kırgızistan'ın Rusya'ya olan yaklaşık 200 milyon dolarlık borcunun büyük bölümünü silmeyi planlıyor.

Devlet Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Enerji Bakanı Sergey Şmatko'yu makamında kabul ettiği belirtildi.

Başbakan İgor Çudinov'un da katıldığı görüşmede, Kırgızistan;ın Rusya'ya olan borcunun silinmesi, ülkenin enerji sektörüne yatırımı ile maddi yardım konuların ele alındığı kaydedildi.

Moskova, Kırgızistan'ın Rusya'ya olan 193 milyon 561 bin doların yaklaşık 180 milyon dolar borcunu, Bişkek'teki, “DASTAN" adlı deniz silah sanayi ve harp malzeme üreticisi firmanın yüzde 48 hisse senedi karşılığında ve Bişkek'te Rusya Büyükelçiliği'nin eski binasında Rus Kültür Merkezi'nin kurulması halinde silmeye hazır olduğu ifade edildi.

Görüşmede, Devlet Başkanı Bakiyev'in Şubat ayında Moskova ziyaretinin ele alındığı belirtilen açıklamada, Rusya'nın Kırgızistan'a 150 milyon dolar tutarında karşılıksız maddi yardımı ile 300 milyon dolarlık kredinin 40 yıl vadeli düşük faizle verilmesine ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın hazırlandığı bildirildi.

Açıklamada, ülkede bir yıldır inşaatı süren Kambar-Ata adlı su barajın inşaatına ve enerji sektörüne toplam 1 milyar 700 milyon dolarlık yatırımın yapılmasını ilgilendiren konularla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler