Başkentte Cumhuriyet konseri

Devlet Opera ve Balesi'nin sunacağı, ''Cumhuriyet Bayramı Konseri'' 29 Ekim'de Opera Sahnesi'nde ücretsiz seyredilebilecek.

Yayınlanma: 25.10.2012 - 06:59
Abone Ol google-news

Devlet Opera ve Balesi ''Cumhuriyet Bayramı Konseri'' ile 29 Ekim'de, kurtuluş ve cumhuriyet süitleriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde, Mustafa Erdoğan'ın koro şefliğinde gerçekleşecek konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi korosu ve solistlerine Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Opera Sahnesi'ndeki konser, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ''Euridice'nin Elleri'', 30 Ekim'de yapacağı prömiyerin ardından sahne alacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu 18 oyunla, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyici karşısına çıkacak.


Tiyatrolar

Akün Sahnesi:

''Fosforlu Cevriye'' müzikali bugün, yarın, 27 ve 29 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek. Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin hem şarkı sözlerini yazdığı hem de yönettiği oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar'a, kostümleri Fatma Görgü'ye ve ışık düzeni ise Yakup Çartık'a ait.

''Pal Sokağı Çocukları'' müzikali, 28 Ekim'de çocuklar için sahneye çıkacak. Küçük bir arsayı oyun yeri haline getiren ''Pal Sokağı Çocukları'' ile burayı onların elinden almak isteyen ''Kırmızı Gömlekliler'' arasındaki mücadeleyi anlatan oyunu Ferenc Molnar yazdı, Tarık Demirkan Türkçe'ye çevirdi, Serra Canbay oyunlaştırdı ve Ebru Kara yönetti.
Moises Kaufman'ın yazdığı, ''33 Varyasyon'', 30 ve 31 Ekim'de sanatseverlerin karşısına çıkacak. Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım'ın rol aldığı oyunu, Ekin Tunçay Turan çevirdi ve İskender Altın yönetti.

Altındağ Tiyatrosu:

Funda Mete'nin yönettiği, ''Kış Gelmeden'' adlı oyun hafta boyunca sahnelenecek. Füruzan'ın ''Benim Sinemalarım'' adlı kitabındaki ''Kış Gelmeden'' adlı öyküsünden yine kendisinin sahneye uyarladığı, Bahadır Karasu, Selma Bayraktargil, Özgür Keçeci ve Özge Mirzalı'nın rol alıyor. Töre Özsel'in dekor ve kostüm tasarımını yaptığı eserde, ışık tasarımını Burhanettin Yazar yaptı.
 


Büyük Tiyatro:

''Hürrem Sultan'', 26 ve 28 Ekim'de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği oyunun müzikleri Can Atilla'ya, dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri ise Sevgi Türkay'a ait.

''Kerbela'' 30 Ekim'de izlenebilecek. Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği oyunda, dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Hale Eren gerçekleştirdi. Müzikleri Tahsin İncirli'ye ait olan oyunda geniş bir oyuncu kadrosu rol alıyor.


Cüneyt Gökçer Sahnesi:

''Aşk Hastası'', hafta boyunca izlenebilecek. Kenan Işık'ın yazıp yönettiği, dekoru Hakan Dündar'a, giysi tasarımı Funda Karasaç'a ait olan oyunun müzikleri ise Yücel Arzen imzalı.
 


Küçük Tiyatro:

''Troyalı Kadınlar'', Eskişehir Bürükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yapımı olarak, 26, 27 ve 28 Ekim'de başkentli tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.
William Shakespeare'nin yazdığı, ''Venedik Taciri'', 30 ve 31 Ekim tarihlerinde sahnelenecek. Erhan Gökgücü'nün yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımını Ali Cem Köroğlu, müziklerini ise Can Atilla yaptı.


Oda Tiyatrosu:

''Kontrabas'' 26 ve 27 Ekim'de seyircinin karşısına çıkacak. Koku isimli romanıyla tanınan Patrick Süskind'in yazdığı oyun, bir müzisyen üzerinden toplumun, bireyin, müziğin cinselliğin, hiyerarşinin ve pek çok şeyin dedikodusunu yapıyor. Metin Belgin'in yönettiği oyunda Olcay Kavuzlu rol alıyor.

''Euridice'nin Elleri'' 30 Ekim'de yapacağı prömiyerin ardından, 31 Ekim'de de başkentli tiyatroseverleri ağırlayacak. Oyun, aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının, evlilikleri nasıl iflasa sürüklediğinin anlatılıyor. Uğur Çavuşoğlu'nun rol aldığı oyunu Pedro Bloch'un yazdı, Yurdaer Okur yönetti.


Stüdyo Sahne:

''Bir Delinin Hatıra Defteri'' 26 ve 28 Ekim'de sahnelenecek. Erdal Beşikçioğlu oynadığı yapımda, hayatın gerçeklerini kabul edemeyen ve hezeyanlar içinde olan bir adamın, adım adım deliliğe giden dramını gözler önüne seriliyor.
''Jerry ve Tom'' adlı oyun, 30 Ekim'de seyredilebilecek. Cüneyt Mete, Özgür Öztürk, Ünsal Coşar ve Yıldız Kaplan'ın rol aldığı oyunun yönetmenliğini İlham Yazar üstlendi.
 


İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Cesaret Ana ve Çocukları'', 27 ve 31 Ekim'de izlenebilecek. Oyun, Avrupa'yı kasıp kavuran Otuz Yıl Savaşı'nda, savaştan ekmeğini çıkarmaya hatta zengin olmaya çabalayan Cesaret Ana'nın üç çocuğunu savaşa kaptırmama mücadelesini aktarıyor.
 


Şinasi Sahnesi:

''Tek Kişilik şehir'', 26 ve 27 Ekim'de seyirciyle buluşacak.
Çocuk müzikali ''Karlar Kraliçesi'' 28 Ekim'de izlenebilecek.
''Profesyonel'', 30 ve 31 Ekim'de sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz rol aldığı oyunu Duşan Kovacevic'in yazdı, Işıl Kasapoğlu yönetti.
 


Opera-Bale

Opera Sahnesi: Devlet Opera ve Balesi 29 Ekim'de Naci Özgüç'ün orkestra şefliğinde ''Cumhuriyet Bayramı Konseri'' ile seyirci karşısına çıkacak. Kurtuluş ve Cumhuriyet süitlerinin sunulacağı konserde, Bilkent Senfoni Orkestrası da yer alacak. Konser, ücretsiz olarak izlenebilecek.

''V. Murat'' balesi 31 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Operet Sahnesi: ''Evlilik Senedi'', 28 Ekim'de operaseverlerle buluşacak. ''Seslerle Anadolu'' müzikli gösterisi 30 Ekim'de sahne alacak.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali ''Uyuyan Güzel'', 28 Ekim'de sahnelenecek.

 

Sinema

Başkentte bu hafta 3 film sinemaseverlerle buluşacak.

Komedi macera türündeki ''Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde'' beyaz perdeye gelecek. Daha önce farklı versiyonlarıyla seyirci karşısına çıkan film, bu kez 3D olarak seyredilebilecek. Yönetmenliğini Laurent Tirard'ın yaptığı Asteriks ve Oburiks'i Eduard Baer ve Gerard Depardieu canlandırıyor.

Bilim kurgu ve gerilim türündeki ''Bulut Atlası'' adlı film vizyona girecek. Matrix filmiyle adlarını duyuran Wachowski kardeşlerin Koş Lola Koş filmiyle adını duyuran yönetmen Tom Tykwer'la yönettikleri ve David Mitchell'ın romanından uyarlanan film zamanlar üstü bir hikayeye sahip. Geçmişten bugüne ve hatta geleceğe farklı hayatların her şeyi nasıl da etkilediğine odaklanan filmde oyuncular birden çok karakteri canlandırıyor. Filmde Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon gibi isimler yer alıyor.
Dram filmi ''Gergedan Mevsimi'' izleyicinin karşısına çıkacak. İran'da şahın devrilmesiyle başlayan İslami rejim devriminin hemen öncesinde geçen hikaye, bu politik değişimler ekseninde sancılı bir aşk öyküsünü sinemaya taşıyor. Kürt yönetmen Bahman Ghobadi'nin çekimlerinin bir bölümünü Türkiye'de gerçekleştirdiği, başrollerini Monica Belluci ve Behrouz Vossoughi'nin paylaştığı yapımda Beren Saat, Belçim Bilgin, Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk'un rol alıyor.
 


Sinemalar

Cinemaximum (Panora): ''Ayı Tedy'', ''Takip 2'', ''Tetikçiler'', ''Oğlum Bak Git'', ''Bulut Atlası'', ''Uzun Hikaye'', ''Roma'ya Sevgilerle'', ''Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde'', ''Paranorman'', ''TED'', ''Çanakkale 1915'', ''Paranormal Activity 4'', ''Gergedan Mevsimi''.

Cinemaximum (Gordion): ''Bulut Atlası'', ''Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde'', ''Takip 2'', ''Uzun Hikaye'', ''Çanakkale 1915'', ''Paranormal Activity 4'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Paranorman'', ''Tetikçi'', ''Roma'ya Sevgilerle'', ''Mutlu Et Beni'', ''Oğlum Bak Git''.

Cinemaximum (Atlantis): ''Uzun Hikaye'', ''Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Çanakkale 1915'', ''Oğlum Bak Git'', ''Paranorman'', ''Tetikçiler'', ''Çanakkale Çocukları''.

Cinemaximum (ANKAMALL): ''Paranormal Activity 4'', ''Bulut Atlası'', ''Sammy'nin Maceraları 2'', ''Roma'ya Sevgilerle'', ''Paranorman'', ''Uzun Hikaye'', ''Asteriks ile Oburiks Gizli Görevde'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Çanakkale 1915'', ''Takip 2'', ''Kara Şövayle Yükseliyor''.

Cinemaximum (ANTARES) : ''Paranormal Activity 4'', ''Bulut Atlası'', ''Sammy'nin Maceraları 2'', ''Roma'ya Sevgilerle'', ''Paranorman'', ''Uzun Hikaye'', ''Asteriks ile Oburiks Gizli Görevde'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Çanakkale 1915'', ''Takip 2'', ''Oğlum Bak Git''.

Cinemaximum (Cepa) : ''Bulut Atlası'', ''Paranormal Activity 4'', ''Asteriks ile Oburiks Gizli Görevde'', ''Çanakkale 1915'', ''Roma'ya Sevgilerle'', ''Paranorman'', ''Uzun Hikaye'', ''Tetikçi'', ''Gergedan Mevsimi''.

Arcadium: ''Magic Mike'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Sammy'nin Maceraları 2'', ''Çanakkale 1915'', ''Uzun Hikaye''.

Kızılay Büyülü Fener : ''Paranorman'', ''Bulut Atlası'', ''Gergedan Mevsimi'', ''Oğlum Bak Git'', ''Uzun Hikaye'', ''Asteriks ile Oburiks Gizli Görevde'', ''Mutlu Et Beni'', ''Paranormal Activity 4''.

Bahçelievler Büyülü Fener : ''Çanakkale 1915'', ''Uzun Hikaye'', ''Paranorman'', ''Bulut Atlası'', ''Gergedan Mevsimi''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler