Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, "Karamsar zirve" başlığı ile verdiği haberinde, 39. Dünya Ekonomik Forumu'nda iş çevrelerinin yakın gelecek için pek de umutlu olmadığına dikkat çekti. Vatan ise Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez hakkında 'akaryakıt kaçakçılığı şebekesi'ni yönettiği gerekçesiyle açılan davayı, "Çeteyi Meclis'ten yönetmiş" başlığıyla okuyucularına ilk sayfasından duyurdu.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Karamsar zirve

39. Dünya Ekonomik Forumu “kriz sonrası dünyayı şekillendirmek” temasıyla başladı. “Son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi” olarak nitelendirilen forumun ilk gününe iş çevrelerinin yakın gelecek için pek de umutlu olmadığını gözler önüne seren raporlar damgasını vurdu. PricewaterhouseCoopers’ın araştırması bu yıl CEO’ların geleceğe yönelik güveninin en düşük seviyeye gerilediğini gösterdi. CEO’lara göre krizden en çok bankacılık, altyapı, inşaat, eğlence ile otomotiv sektörleri etkilenecek ve kriz sonrası düzelme yavaş olacak.


HÜRRİYET

Dinlemeye iptal yolu


Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi, baktığı oto hırsızlığı davasında polisten klasör dolusu dinleme kaydı gelince, dinleme yetkisinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.



MİLLİYET

İkinci kez enkaz

Türk Pirelli'deki işinden kriz nedeniyle çıkarılan Engin Uzun'un Değirmendere'deki evi depremde yıkılmış. Enkaz altından çıkarılan aile, deprem konutlarında yaşıyor.



RADİKAL

Varlıktan hiçliğe yürek burkan öykü


Saygın bir müteahhitti. Cinayetle suçlandı. Yargıtay araya girince dördüncü yıl tahliye oldu. Ama her şeyini yitirmişti. Kimsesizler mezarlığa defnedildi.


AKŞAM

Borç kapatan sigortaya hücum


İşten çıkarmalar arttıkça, çalışanların 'Sıra bana geliyor' korkusu büyüyor. İşini kaybedenler için icat edilen 'kart ve kredi borcu kapatma' sigortası patladı. 6 ayda 300 bin kişi işsizlik poliçesi aldı.


POSTA

Yeniden doğdu

Bilgisayar programcısı Serdar Taşkın "Ekonomik kriz yüzünden işten atılacağım" korkusuyla bunalıma girdi. Serdar Taşkın dün Boğaziçi Köprüsü'nden atladı. Paltosu paraşüt görevi yapınca hayatta kalan Serdar Taşkın "Havadayken ölmekten vazgeçmiştim" dedi.


VATAN

Çeteyi Meclis'ten yönetmiş


Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez hakkında, Meclis'teyken 'akaryakıt kaçakçılığı şebekesi'ni yönettiği gerekçesiyle dava açıldı.
 

 

BİRGÜN

AKP'nin kömürü halkı zehirlemiş


ODTÜ'nün yaptığı incelemeye göre, Ankara'da dağıtılan yardım kömürlerindeki arsenik miktarının dünyada görülen en yüksek ve tehlikeli düzeyi aştığı ortaya çıktı.



SABAH

Babam için


Dokuz şehidin oğlu babaları adına Cumhurbaşkanı Gül'den Övünç Madalyası aldı. 10 yaşındaki Mete "Gururluyum" dedi.

 

TERCÜMAN

IMF'den destek yerine köstek


Başbakan Erdoğan, IMF'nin destek olması gereken kriz döneminde, Türkiye'yi çok başka konumlardaki ülkelerle bir tutmaya çalışmasına sert tepki gösterdi.



YENİ ŞAFAK

Kemal Bey erken dağıttı


Bedava doğalgaz vaadiyle İstanbullu'yu güldüren Kılıçdaroğlu, "Sağ elin verdiği yardımı sol el görmeyecek. 80 km. metro yapacağız. Başörtülüler kardeşimiz" dedi.


ZAMAN


Hukukçular endişeli: Ergenekon soruşturmasına müdahale edilmesi

Ümit Kardaş (Emekli askeri hakim): Savcı atama süreci normal değil. Ağır baskı var. Soru işaretleri oluşuyor.

Doç. Mustafa Şentop: Savcılar arasında kıdem olmaz. Artık soruşturmanın seyrini değiştirmek zor.

Ayhan Gültekin (Adalet ve Hukuk Derneği Bşk.) : Yeni savcılar iki yıllık davaya müdahil olursa sıkıntı çıkar.

Gültekin Avcı (Eski savcı): Bu üç savcının Ergenekon'la görevlendirilmesi, adalete gölge düşürür.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler