Dağılma halinin tespiti...

Anayasa Mahkemesi, Son Çağrı Partisi'nin kuruluş amaç ve şartlarını kaybettiğinden ''dağılmış sayılarak hukuki varlığının sona erdiğine'' karar verdi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 10:12
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Ağustos 2002'de tüzel kişilik kazanan Son Çağrı Partisi'nin ''dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitini'' istedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamesinde, partinin 32 kurucu üyesi dışında başka üye kaydının bulunmadığını, genel merkez organlarının oluşturulmadığını, parti adresinin boşaltıldığını, herhangi bir yerde belde, ilçe ya da il teşkilatının kurulmadığını, parti genel başkanının istifasına rağmen genel başkanlık seçimi yapılmadığını ve partinin herhangi bir faaliyet içerisinde bulunmadığını belirterek, kuruluş amaç ve şartlarını kaybeden partinin kendiliğinden dağılmış sayıldığının tespit zorunluluğunun doğduğunu kaydetti.

Yüksek Mahkeme de Son Çağrı Partisi'nin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 121. maddesi yollamasıyla 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 87. maddesi gereğince ''dağılmış sayılarak hukuki varlığının sona erdiğine'' oy birliğiyle karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, söz konusu partinin bir başka siyasi partiyle birleşme kararı da bulunmadığından mallarının Hazine'ye geçmesine hükmetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler