Genç, boş gaz bombası kovanlarını Meclis'e getirdi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ulus'taki izinsiz yürüyüş sırasında kullanıldığını belirttiği boş gaz bombası kovanlarını, TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

Yayınlanma: 30.10.2012 - 14:52
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın başkanlığında toplandı. MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, milli ve manevi bayramlar ile ilgili gündemdışı konuştu. Şimşek'in ''AKP'nin yasakçı tutumu, CHP'nin de bazı sivil toplum kuruluşlarıyla şaibeli alternatif kutlama inatları Cumhuriyete saygısızlıktır'' sözlerine, CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, her ülkenin kuruluşunda sembol günlerinin bulunduğunu ifade ederek, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim'in de Türkiye'nin sembol günleri olduğunu söyledi. Böyle günlerde milletin bir arada, sokaklarda ve meydanlarda olması gerektiğini belirten Hamzaçebi, ''29 Ekim'i sokaklarda, meydanlarda kutlamak ne zamandan beri şaibe oldu? Biz Cumhuriyeti kutlamaktan gurur duyduk, şaibe sizindir'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Şimşek'in sözlerinin maksadını aşan bir beyan olduğunu kaydetti.

AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait, milli ve manevi bayramların kutlanması, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Tekirdağ'daki sel felaketi ile ilgili gündemdışı konuştu. Yüceer, milletvekillerine sel felaketine ilişkin bazı fotoğrafları gösterdi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Genel Kurul'a kullanılmış gaz bombası kovanlarını getirdi. Bir süre elinde kovanlarla birlikte Bakanlar Kurulu sıralarında duran Genç'e, AKP milletvekilleri tepki gösterdi.

Genç, daha sonra yaptığı açıklamada, ''Dün eylemde kullanılan gaz bombası fişekleri. Bunların içinde biraz gaz kokusu var ve bu kokuyu hissetmeleri için Başbakan'ın koltuğuna tuttum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler