Sağlıkçılar yemek boykotunda

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hastanelerde yemek ücreti alınmasıyla ilişkin olarak, ''Türk Sağlık-Sen olarak yemeklerden ücret alınma işlemine son verilmezse öğle tatilinin tamamını sağlık kurumları dışında tamamlayacağımızı ilan ediyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen üyeleri, hastanelerde yemeklerden ücret alınmasına karşı çıkarak, Maliye Bakanlığı önünde mısır patlatıp, yumurta pişirerek uygulamayı protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, uygulama devam ettiği sürece çeşitli yerlerde protesto gösterileri düzenleyeceklerini belirterek, ''Bizden yemek parası almak isteyenler bu isteklerinden vazgeçmedikçe biz de eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz'' diye konuştu.

''Ya Yemek Ya Öğle Arası İzin İstiyoruz'' sloganıyla eylemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, şunları kaydetti: ''1 Ocak itibariyle memurdan muayene için para tahsil etmeye başlayan hükümet, şimdi de çalışanlardan yemek parası almaya başlamıştır. Sağlık çalışanlarının diğer tüm memurlardan her gün 1 saat fazla çalışmasını görmezden gelerek bu çalışmanın karşılığını ödemeyenler, kamu çalışanına kamunun sunduğu hizmetleri ücretli hale getirme yarışına girmişlerdir.
Çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak öğle arası kurum dışına gitmesi halinde tüm Türkiye'de 1,5 saat sağlık hizmeti duracaktır. Bu 1,5 saatte hastanelerde meydana gelecek her türlü olaydan, bir vatandaşın sağlık hizmeti alamamasından, bir yaralıya gerekli müdahale yapılamamasından yemek ücreti alınmasını isteyen Maliye Bakanlığı ve bu uygulamayı hemen uygulamaya koyan Sağlık Bakanlığı olacaktır.

Buradan Türk Sağlık-Sen olarak yemeklerden ücret alınma işlemine son verilmezse öğle tatilinin tamamını sağlık kurumları dışında tamamlayacağımızı ilan ediyoruz. Bu nedenle tüm ülkede imza kampanyası başlatarak kurum çalışanlarından toplayacağımız imzaları hastane yöneticilerine teslim edeceğiz. Yemekler ücretsiz olmazsa bundan böyle öğle tatilini hastanede dışında geçireceğiz. Hastaneleri personeline yemeği bile çok görenlere bırakacağız.''

 

"Döner sermaye" protestosu

Öte yandan Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, ''döner sermaye oranlarının yükseltilmesi'' istemiyle hastane önünde eylem yaptı.

Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, kanunla verilen döner sermaye haklarının yöneticiler tarafından engellendiğini öne sürdü.

Döner sermaye oranlarının yükseltilmesini isteyen Kanpolat, hastanede çalışan sendika üyelerinin tümünün protesto için sevk alarak doktora gideceklerini kaydetti.

Daha önce de yemek yememe eylemi yaptıklarını anlatan Alim Kanpolat, şunları söyledi:
''Yemek yememe eylemi yaptık. Şimdi de vizite eylemi düzenliyoruz. Döner sermayelerin üniversite yetkilileri tarafından ödenmemesi üzerine uzun süreden bu yana değişik eylemler yapıyoruz. Üniversite hastanesinde çalışan arkadaşlarımızla eylemlerimiz devam edecek. Arkadaşlarımız bugün doktora çıkacaklar. Eylemimiz gün boyunca devam edecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler