CHP'nin adayı 10 yıldır köyde yaşıyor

Projeleriyle 29 Mart yerel seçim hazırlıklarını yürüten belediye başkan adayları, bilinmeyen, renkli yönleriyle de yurttaşın karşısına çıkıyor. Bunlardan birisi de CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın. Akaydın, serası, tarlası ve hayvanların buluduğu çiftliğinde eşiyle birlikte 10 yıldır köy hayatının güzelliklerini yaşıyor.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü ve eski Üniversitelarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da, kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Döşemealtı ilçesine bağlı Ekşili beldesinde, çiftliğinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir doktor arkadaşının 10 yıl önce gazete ilanıyla satışa çıkardığı çiftliği, eşinin çok istemesi üzerine, uygun koşullarda satın aldıklarını anlatan Akaydın, aynı yıl eşi Dr. Günseli Akaydın'a hediye ettiğini söyledi.

Tarla ve küçük cam serası da bulunan çiftliği, içindeki inekler, köpekler, tavşanlar, tavuklarla ve kuşlarla birlikte aldıklarını, hayvanlara düşkün olan eşinin, çiftliğin bütün işlerini, kendilerine yardım eden köylü aileyle birlikte üstlendiğini dile getiren Akaydın, şöyle konuştu:
''Çiftlik evimiz eşimle 10 yıllık romantizmimiz. Burada doğanın ve köy yaşamının bütün güzelliklerini dostlarımızla paylaşıyoruz. Çocukluğumdan bu yana köy yaşamını seviyorum. Hayvanlarımızla ve bahçe işleriyle ilgilenmek en büyük keyfimiz. Çiftlik bizi en çok rahatlatan yer.''

Çiftlik evinde kaldıkları günlerde eşiyle birlikte çevre köylerde düğünlere gittiklerini, ev gezmeleri yaptıkları ve halkla bir arada olduklarını ifade eden Akaydın, belediye başkan adayı olduğunu öğrenen köylülerin kendisine büyük destek verdiğini, Ekşili beldesi ile köylerinde gönüllü çalışma da yürüttüklerini dile getirdi.


"Her kesimden sevgi ve destek görüyorum"

Adaylığı ile ilgili köy halkının gösterdiği sevginin kendilerini çok mutlu ettiğini, bunun yanı sıra Antalya'da da hemen her kesimden destek gördüğünü anlatan Akaydın, ''Üniversitedeki idarecilik görevlerim yöneticilik için çok önemli deneyimler kazandırdı. Akıl, bilgi ve bilimin ışığında sosyal demokrat belediyeciliği Antalya Büyükşehir Belediyesinde uygulayacağız'' diye konuştu.

Turizm bölgesi ilan edilen alanlar, imar uygulamaları, ulaşım, kentsel cazibe alanları gibi konularda Antalya'da akıl ve bilimle çelişen çok önemli sorunlar olduğunu belirten Mustafa Akaydın, halkla birlikte hareket ederek, sorunları çözeceğini vurguladı.

Kent sorunlarının yanında yoksul ve emekçi kesiminin sorunlarının çözümünün de önceliği olduğunu kaydeden Akaydın, ''Zenginliği bölüştürmek lazım. Sadaka kültürü halka yapılan en büyük kötülüktür. Sosyal belediyecilik halkın yanında olmaktır. Biz sadaka sömürüsü olmadan, insan sağlığını tehdit eden ve hava kirliliğine neden olan kömürleri dağıtmadan halkın sorunlarını çözeceğiz'' dedi.

Akaydın, 29 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağını kaydederek, ''Yeşilin ön planda olduğu, yaşlı, emekli ve engellilerin rahatça yürüyebildiği, caddeleri sokakları temiz, yoksulluğun yok edildiği, insanların güler yüzlü dolaştığı bir Antalya en önemli rüyam ve hayalim. Bunu katılımcı, demokrat ve şeffaf ve halkla birlikte bir belediyecilikle sağlayacağız. Antalya'nın darmadağın edilen çehresini cerrah titizliğiyle onaracağız ve geleceğe taşıyacağız'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler